Brann-strategen aktuell for svensk storklubb

Kontrakten til Fredrik Haugen utløper snart. Hammarby er interessert, og så ham spille mot Bryne.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN — BRYNE 2-1

BRANN STADION (bt.no): Hammarby har en god link til Bergen og Brann. Klubbens assistenttrener Patrik Hansson arbeidet i mer enn et tiår i Brann, og klubben har tidligere Brann-menn som Jan Gunnar Solli og Birkir Sævarsson i sine rekker. Brann leier dessuten vingen Amadaiya Rennie fra Stockholmsklubben, og mandag kveld var klubbens sportssjef Mats Jingblad på Brann Stadion for å overvære dysten mellom Brann og Bryne.

BALLSPARK-VIDEO: Reaksjoner etter kampen

Barmen: - Vi vil være ubeseiret også etter Kristiansund

Lars Arne Nilsen: - Arrogant. Deilig

Steffen Lie Skålevik: - Vi kollapser fullstendig i første omgang

Sivert Heltne Nilsen: - Hater å få de gule kortene

Erik Huseklepp:- Da hadde vi gjerne gått opp i 2-0

Det var ikke bare for å se Rennie. BT vet at Hammarby er interessert i å hente Fredrik Haugen, og Jingblad finsiktet i går Branns midtbanespiller.

— Jeg var her for å se Rennie, ettersom han er på lån fra oss, sier Jingblad til BT like etter kampen.

- Dere er også interesserte i Fredrik Haugen?

— Jeg uttaler meg ikke om spillere, men det var interessant å se Brann. De gjorde vel ikke sin beste match for sesongen, sier sportssjefen.

KAN VÆRE PÅ VEI BORT: Fredrik Haugen i aksjon mot Bryne og Bjørnar Holmvik.

Skjønner Brann

Rennie leverte en merkelig kamp, hvor prestasjonene svingte fra det praktfulle til det helt håpløse. Muligens ser svenskene en mulighet til å sikre seg Haugen i en byttehandel med nettopp Rennie, men faktum er at Hammarby lenge har fulgt Branns midtbanemann.

Haugens kontrakt med Brann utløper til sommeren neste år, og han kan ved nyttår forhandle med hvilken klubb han ønsker — uten å måtte holde Brann orientert. Det er flere skjær i sjøen rundt en mulig ny kontrakt for en av Branns fremste formspillere denne høsten. Det ene skjæret har Brann selv støpt - Haugen er ennå ikke tilbudt noen ny kontrakt. Klubbens nye lønnspolitikk gir heller ikke Rune Soltvedt rare handlerommet når han skal forhandle om en forlengelse med Haugen - spilleren er i praksis nødt til å gå ned i lønn for å fortsette i Brann.

Les også

Iskald Barmen reddet Brann

Uansett har Brann ingen intensjoner om å føre samtaler om en forlengelse med Haugen før neste års divisjonsstatus er avklart. Haugen forstår det.

— Jeg skjønner godt at Brann vil vente. De vil vel se hvilken divisjon de er i neste år. Det er bra for meg, også. Nå skal vi ta Brann opp en divisjon, så jeg forstår at de ikke vil ha kontraktssamtaler nå.

- Hva tenker du om at Hammarby var her for å se på deg?

— Var de? Jeg konsentrerer meg å spille fotball, jeg. Mitt fokus er på å få Brann opp og å få gleden tilbake hos supporterne som har hatt det så tungt de siste årene.

- Kunne du tenke deg å spille for Hammarby?

— Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har ikke tenkt over det. Nå handler alt om å få Brann opp.

Les også

Derfor er han så sikker fra straffemerket

Burde blitt scoring

Haugen leverte nok en god kamp mot Bryne. Tidlig i 1. omgang vant han ballen på Brynes halvdel og var nær ved å øke Branns ledelse med et skrudd skudd. Brynes meget kompetente keeper Anders Kristiansen reddet så vidt.

— Det burde blitt scoring. Fem centimeter til, så er det mål, konstaterer Haugen.

I forrige uke omtalte nettstedet Bonansa at Fredrik Haugen var i ferd med å selge leiligheten sin i Bergen. Han har ennå ikke kjøpt noen ny bolig. Tidligere i sommer var det Aalesund som ville hente spilleren, men den overgangen strandet. Nå kan han bli stockholmer etter sesongen.

Publisert: