Skålevik hadde troen på seier etter tre baklengs

Nest-Sotras med sluttspurt mot Hødd.

  • Trine Melheim Næss
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Hødd — Nest-Sotra 3-2

Hødd var ikke milde mot Nest-Sotra i søndagens kamp. Allerede etter seks minutter hadde Eirik Ulland Andersen gitt hjemmelaget ledelsen. Et straffemål av Mikael Karlsen ti minutter senere ga gjestene en kalddusj som var helt fortjent, ifølge Steffen Lie Skålevik.

Les også

Hødd vann neglebitar etter faretruende Nest-Sotra-sluttspurt

— Vi må være på fra første stund. I flere kamper har vi kommet bakpå og fått mål mot oss tidlig. Heller ikke i denne kampen hadde vi noen god første omgang. Det skyldes blant annet personlige feil som vi må luke bort.

- Det så mørkt ut til pause, hva ble sagt i garderoben?

— At det var en katastrofe og at vi bare måtte ut og brette opp ermene. Da vi fikk en dødballscoring i trynet ble det enda tøffere, men det var egentlig etter det vi løftet oss.

Etterlyser strilementaliteten

I 74. minutt satte Skålevik inn 3–1. Tretten minutter senere puttet han på til 3–2 etter en brøler av en keepertabbe.

Angriperen etterlyser strilementaliteten som Nest-Sotra viste på slutten av kampen. Da kom vinnerviljen – og med den, målene. Men det var først etter at Hødd hadde scoret sitt tredje mål og så ut til å cruise det hele i land.

— Det er typisk at vi slår tilbake når de tror de har seieren i sin hule hånd. Vi scoret to raske og det tredje kunne fort ha kommet, mener spissen.

Han nektet å gi opp.

— Det gjelder bare å overbevise seg selv om at man skal klare det. På slutten viste vi hva vi er gode for. Da fikk vi lagt et skikkelig press på dem og naturlig nok fulgte målene.

I sluttminuttene jaget Nest-Sotra etter en siste scoring, men Hødd stod imot presset.

Andre sesong er verst

Skålevik forsøker å se det positive i situasjonen; som spiss er det en lettelse å få to nettkjenninger.

Laginnsatsen mot slutten av kampen viser også at Nest-Sotra har mye inne og at de er på rett vei, mener han.

— Det er nesten som om situasjonen er motsatt fra i fjor; da hadde vi ledelsen i flere kamper og mistet den mot slutten.

Nå må prestasjonene opp og de personlige feilene lukes bort om laget skal ut av den onde sirkelen, mener Nest-spissen.

— Det er alltid den andre sesongen som er verst for dem som overlever første året etter opprykk. I år vet motstanderne at vi er et godt lag og stiller bedre forberedt. Da må vi være på fra dommeren blåser i gang kampen, sier Skålevik.

Publisert: