Hvordan 45 minutter i Drammen plutselig forandret Bergen

Blogg: Doddo har merket endringene på folk. Har du?

Eduardo «Doddo» Andersen blogger om Brann.
  • Også Kjent Som Doddo
  • Eduardo Andersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Vi er ganske høyt oppe nå. Vi forventet ingenting, og ingenting fikk vi begynnelsen av kampen mot Strømsgodset. Men så fikk vi litt, og mer skulle det ikke til. Nå skinner solen i Bergen.

Doddo-bloggen:

Les også

«Spillerne som har kommet til Brann siden nedrykket, kan ikke kalles forsterkninger»

Nå tripper vi rundt og smiler til hverandre, og mannen som i forrige uke kom bort til meg og sa – i en bestemt og aggressiv tone — at Brann garantert rykker ned, kom i går bort til meg og sa – med en mild og hyggelig stemme – at en åttende plass var innen rekkevidde.

Les også

Takker Huseklepp og Orlov for billettsalget

Følelseslivet til en Brann-supporter svinger, ikke bare fra dag til dag, men fra minutt til minutt.

Det store spørsmålet etter første serierunde er om det var første eller andre omgang mot Strømsgodset som var representativ for Brann.

De første 45 minuttene var dirkete svake. Da så Brann ut som en synkende skute. Laget hang ikke sammen. De lå for dypt, de lå for spredt og de klarte ikke å holde ballen i laget. Elleve engstelige spillere gjorde elementære feil.

Øyeblikket der Erik Huseklepp gjenoppsto skulle imidlertid gjøre underverker for Brann-laget. Forvandlingen var ikke total, men laget som gikk ut på kunstgresset i andre omgang var et fandenivoldsk lag med større tro på egne evner. De kjempet seg tilbake, de sto opp for hverandre, og spilte på seg selvtillit.

Les også

Knallhard straff for Strømsgodset-spiller etter slaget mot Demidov

Jeg er redd for at begge omgangen sa noe om årets Brann-lag. Vi kommer til å se mer av både de høye og de dype bølgedalene. Denne Brann-symfonien er ikke ferdig komponert. Den langsomme andre satsen sitter. Det er helle ikke mye å utsett på den litt raskere tredje satsen, men de raske satsene, første og fjerde, er ennå ikke tonesatt.

Dette laget er ikke satt sammen av spillere fra øverste hylle. Brann består av spillere som kan være strålende i en kamp, for så å være være anonym i den neste.

UTLIGNET: Jakob Orlov satte inn 2-2-målet for Brann mot Strømsgodset.

Derfor er det så avgjørende at Lars Arne Nilsen treffer med laguttaket. Det gjorde han ikke sist. Daniel Braaten var like anonym som byens ordfører. Vi så ham ikke. Det var da Jacob Orlov kom innpå som spiss, og Mads Hvilsom ble flyttet ut på kant, at konturene av et anstendig angrepsspill tegnet seg.Nilsen bør rydde plass til den svenske elektrikeren. En mann som scorer, skal spille. Remi Johansen bør også få sin debut. Midtbanen er den lagdelen med størst forbedringspotensial.

Dette er mitt lag mot Odd:

Piotr Leciejwski

Nouri – Acosta – Demidov – Kristiansen

Haugen – Nilsen . Johansen

Hvilsom – Orlov – Huseklepp

Men kjenner jeg Nilsen rett gir han de elleve fra kampen i Drammen fornyet tillit.

Hvem synes du bør starte?

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering