Se denne utrolige seiersrekken

Åsanes seiersflyt vil ingen ende ta.

GRUNN TIL Å SMILE: Han leder et lag i dytten, Kjetil Knutsen. På Åsanes 15 siste obligatoriske kamper, har de 13 seire og bare ett tap.
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

De oransje fra nordre bydel ble tippet rett ned av BT før sesongen, men fortsetter å gjøre sitt ytterste for å gjøre tipset til latter.

Søndag seiret de nyopprykkede mot Kristiansund i bacalao-byen. Holder man tapet mot Grorud i siste serieomgang i fjor utenfor (da var Åsane for lengst klare for opprykk, og stilte med et reservepreget lag), har ikke Åsane tapt siden august i fjor. Da røk Kjetil Knutsens menn på et sjeldent tap borte mot Førde.

Les også

Ikke kødd med Hødd

— Den kampen mot Grorud irriterte meg, men vi stilte et lag uten mange av de faste spillerne. Det er klart det har mye å si for oss at vi er vant til å vinne. Selvtillit, det vet vi, betyr mye i fotball, sier trener Knutsen.

13 seire av 15 mulige

Åsanes 15 siste kamper dokumenterer hvilken flyt overraskelseslaget har:

I år har laget slått Kristiansund, Nest-Sotra og Levanger. I fjor røk de altså i siste runde mot Grorud, før denne kampen hadde Åsane seire mot Fana, Vard-Haugesund, Egersund, Vidar, Brann 2, Stabæk 2, Fyllingsdalen, Florø, Stord og Ålgård. Remsen ble bare avbrutt av et uavgjort resultat mot Lyn.

Det gir en fasit på 13 seire, en uavgjort og ett tap på de siste 15 oppgjørene.

Les også

Solskjær-hjelp stoppet ikke Åsane

Målvakt Eirik Østgaard knegger godt når vi spør om han husker sist han tapte en obligatorisk fotballkamp.

— Jeg liker at du spør, for jeg spilte faktisk ikke Grorud-kampen...

— Det var borte mot Førde i fjor. Det er lenge siden, men jeg husker den kampen. Det var en av de beste kampene vi spilte i fjor, men vi hadde en helt vanvittig uflaks, mener målvakten.

30-åringen har spilt i lokalfotballen fra han var liten kjuagutt - som de aller fleste andre Åsane-spillerne. Han beskriver en kollektiv tro på seier i hver eneste kamp.

— Uten sammenligning for øvrig, men det blir som Chelsea mot Manchester United sist gang. Selv om United presset, lot ikke Chelsea seg stresse. De har en utrolig trygghet, og slik er det også med oss. Da Kristiansund presset oss mot slutten der oppe, visste vi at dette klarer vi sannsynligvis å ri av. Det blir en selvoppfyllende profeti.

- De samme fire

Åsane består av bergensere, og det går an å sette punktum her. Kapteinen Jahn-Ove Wiik er fra Molde, men har bodd i det meste av sitt voksne liv. Magnus Nyborg er Oslo-gutt. Ellers er det arnabuer, osinger, striler og bergensere. Alle sammen.

— Den røde tråden er her. Vi har funnet en flyt og nøkkelen er kontinuitet. Jeg står bakerst og har de samme fire foran meg i nesten hver eneste kamp. Jeg kjenner dem utrolig godt. Det samme gjelder fremover på banen, selv om det er mer nytt der.

Trener Knutsen var opptatt av å avdramatisere 1. divisjon før sesongen. Nå har mannskapet hans startet forrykende.

— Vi har hele tiden trodd at vi kom til å ta dette nivået. Vi må ha tro på det vi driver meg, det er klart vi i Hordaland kan få frem spillere som skal kunne klare seg helt greit på dette nivået her. Samtidig skal vi være ydmyke og nøkterne. Det kommer tunge perioder etter denne gode. Det vet vi. Men jeg tror at denne gruppen er i stand til å takle det også.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Kristiansund BK
  3. Åsane Fotball

Les mer om dette temaet

  1. Perfekt bortekamp av Åsane

BT anbefaler

– Mamma var så trist når vi dro, at hun ikke engang vasket vekk fingeravtrykk etter ungene på vinduene

Flere besteforeldre flytter etter barna.