Stabæk avsluttet Eliteserien med sterk borteseier

(Strømsgodset - Stabæk 0–4) Stabæk feide Strømsgodset av banen i 4–0-seier.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Etter noen grå og trauste åpningsminutter på Marienlyst stadion så det virkelig ut til å bli en kamp preget av juleferiestemning.

Ingen av lagene hadde noe å spille for annet enn en tabellplassering utenfor toppsjiktet eller faren for nedrykk. Strømsgodset sikret plassen i kampen mot Odd i helgen som var.

– Det er veldig flaut. Jeg synes det lugger, det er stang ut og det er misbrukte sjanser. Nå føler jeg meg ferdig bomma for flere år fremover, sier Lars-Jørgen Salvesen til Eurosport etter å ha tapt 4–0 hjemme mot Stabæk.

Like før pause smalt det imidlertid. Oliver Edvardsen skjærte innover i banen og fyrte av et skudd. Ballen så ut til å gå i vinkelen, men en fantomredning fra Viljar Myhra holdt ballen ute.

SEIER: Stabæk vant 4–0 over Strømsgodset tirsdag.

Det til lite nytte. På den påfølgende corneren dukket nemlig Kornelius Normann Hansen opp på en retur og førte Stabæk i ledelsen. Dermed gikk bortelaget i garderoben til pause med ledelsen.

I den andre omgangen jaktet Strømsgodset utligningen og etter 67 minutter fikk de så til de grader muligheten.

Kristoffer Tokstad kom rundt på høyresiden og la i boks, men ballen traff armen til Mats Solheim. Dermed ble det straffespark til Strømsgodset.

Les også

Start til Obosligaen med dunder og brak: – En klubb i oppløsning

Lars-Jørgen Salvesen scoret hat trick mot Odd i forrige runde, og det var nettopp han som tok sats før straffen. Han plasserte skuddet til venstre for keeper, men Marcus Sandberg gikk riktig vei og reddet straffen mesterlig.

Det var dermed motsatt vei målene skulle komme. Innbytter Darren Maatsen satte først 2–0 for bortelaget etter 79 minutter før samme man økte til 3–0 etter 85 minutter.

Helt på tampen sikret Kosuke Kinoshita for 4–0 til Stabæk.

– Vi er solide gjennom kampen. Det er moro at de som kommer inn fra benken og scorer, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Eurosport etter kampen.

Dermed endte alle tre poengene i bagasjen til Stabæk som kun er en kort busstur unna juleferie hjemme i Bærum.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk