Norge ute av VM etter tap for USA: – Surt

(Norge - USA 1–2) Kun ørsmå teoretiske sjanser holdt kvartfinalehåpet i live. Med tapet mot USA er Norge definitivt ute av ishockey-VM.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ken André Olimb skapte spenning med fem minutter igjen. Rosseli Olsen tvang frem en feil i amerikanernes forsvar, før Olimb tok med seg pucken og hamret den opp i nettaket på vakkert vis.

Norge tok ut keeper og jaktet en utligning, men det ble med den ene reduseringen.

– Det er surt nå som vi var så nærme, sier Ken André Olimb, som roste lagets innsats.

– Vi følger USA helt til døren. Jeg er fornøyd med totalbildet, sier kaptein Jonas Holøs.

Conor Garland (Arizona Coyotes) sendte USA i føringen da han satte inn en retur elleve minutter ut i første periode, mens Tage Thompson (Buffalo Sabres) doblet i den andre perioden.

Norge skapte flere store sjanser mot et veldig svekket USA-lag, men fikk ikke pucken i mål.

OVER STREKEN: Henrik Haukeland klarer ikke å holde pucken ute. Conor Garland (ikke i bildet) var målscorer.

Mats Rosseli Olsen var nære en utligning på stillingen 1–0 til USA, men misbrukte muligheten og isteden doblet amerikanerne ledelsen.

– Det er typisk meg. Vi er for dårlige til å score mål. Dette burde vært en helt jevn match, sier Rosseli Olsen til Viasat etter den andre perioden.

Norge slet i det hele tatt med å skape sjanser, og hadde kun fire skudd på mål i første periode. Etter to perioder ledet USA likevel bare 14–10 i skuddstatistikken.

– De vinner kampen foran mål, sier Alexander Bonsaksen, som følger mesterskapet som ekspert for Viasat.

C-PREGET: Det amerikanske laget mangler sine største og nest største stjerner.

Backen Emil Martinsen Lilleberg vartet også opp med en kjemperedning på streken hvor han satte skøytene sammen og nektet pucken å krysse streken.

– Jeg skjønner ikke hvordan han klarer å holde den ute, sier Bonsaksen, mens ekspertmakker Lars Haugen kalte opptrinnet for en «pingvindans».

Den tredje perioden åpnet med at Rosseli Olsen fikk en ny stor mulighet, men heller ikke denne gangen klarte han å få pucken i mål.

USA har 19 NHL-spillere med i VM-troppen, men ingen av dem kan kalles stjernespillere i NHL.

Conor Garland og Jason Robertson er to spillere som gjorde seg bemerket denne sesongen, men utover dette består laget hovedsakelig av tredje- eller fjerderekkespillere.

Norge har igjen én kamp mot Kasakhstan, men det ørlille teoretiske håpet om å ta seg til kvartfinalen er ute etter tapet mot USA.

– Vi skal avslutte VM med stil, sier Ken André Olimb.

Publisert: