Serbia med to corona-positive spillere i EM: – De må sendes ut

Serbia har fått to EM-spillere med påvist coronasmitte. Håndball-ekspert Bent Svele mener det bare er en løsning.

TUNGT: Serbias landslagstrener Ljubomir Obradovic har nå to coronasmittede spillere under håndball-EM i Danmark. Her fra VM i fjor.
  • NTB, VG
  • Camilla Vesteng, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

En serbisk spiller avla positiv coronatest ved ankomst Danmark torsdag. Dagen etter dukket det opp nok et tilfelle i troppen.

– De kom inn med en smittet spiller. Og nå har de en til. Jeg mener de må sendes ut av EM, sier TV 2-ekspert Bent Svele til NTB.

Serbias åpningskamp mot Nederland ble allerede torsdag kveld utsatt til lørdag. Denne skulle etter planen vært spilt fredag.

TV 3s ekspert og tidligere landslagskeeper Ole Erevik er på plass i Danmark. Han mener det er grunn til å ta det litt mer med ro enn det Svele gir uttrykk for.

– De skal ta en beslutning etter en ny test i morgen (lørdag). Om det er positivt er det eneste fornuftige å sende laget tilbake til flyplassen. Jeg tror ikke det europeiske håndballforbundet (EHF) har så mange alternativer da. Konsekvensen er mindre av å sende dem hjem enn å ta dem inn EM-boblen, sier Erevik til VG.

Ikke corona-frykt

Nå er den ferske coronapositive spilleren og hennes romvenninne satt i isolasjon. Resten av laget er også isolert og må coronatestes lørdag.

EKSPERTER: Ole Erevik er i Danmark for TV 3. Her sammen med ekspertkollega Karoline Dyhre Breivang i fjor.

Om de to spillerne tester positivt igjen mener Erevik det er en unødvendig risiko å ha Serbia i EM. TV 3-eksperten opplever ingen corona-frykt i Danmark.

– Nei, ikke blant medierepresentantene jeg omgir meg med iallfall. Heller ikke balnt de spillerne jeg har snakket med. De aller fleste vil spille EM og syns det er stort å spille selv om dette er situasjonen. Regimet her er rimelig betryggende. Og tilfellene i Serbia nå kan jo være et slags bevis på at retningslinjene fungerer, sier Erevik til VG.

Reglene under EM betyr at spillere og ledere som viser negativ prøve, slippes ut av isolasjonen. «For å opprettholde sikkerheten for spillerne følges smittevernprotokollen til punkt og prikke», meldte EHF fredag morgen.

EHF er redd at smitteutbrudd kan skape trøbbel for gjennomføringen av kampene og at det vil gi arrangementsmessige utfordringer.

Les også

Kåret til banens beste: – Jeg tror de tok feil

VIL HA SERBIA UT AV EM: TV 2s håndballekspert Bent Svele. Her fotografert i fjor.

Utsettelsen av Serbia–Nederland gjør at disse lagene vil spille kamp både lørdag og søndag. Det er en belastning hverken spillere eller ledere setter pris på. Det er ikke mange ledige dager der kamper kan flyttes til. Det nye tilfellet i Serbias tropp skaper en liten krise hos arrangøren.

– Vi er selvfølgelig nervøse, sa Danmarks håndballpresident Per Bertelsen til avisen Ekstra Bladet.

Det var før Serbia fikk en ny positiv test.

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson sa rett før EM at han var «veldig spent» på hvordan det ville gå med tanke på smitte i lagene.

– Jeg tror alle er spent på dette. Nå føles det at dersom vi kommer oss en god uke inn i dette, så føles det trygt. Den største risikoen er nok de dagene da alle lagene ankommer. Så ja, jeg er litt spent, men jeg holder meg likevel ganske rolig til det. Det er jo også det eneste jeg kan gjøre, sa landslagskaptein Stine Bredal Oftedal til NTB.

Nora Mørk imponerte i comebacket da Norge slo Polen torsdag:

Les også

Slik har Nora Mørk forandret seg: – Ekstremt gledelig

Ungarn og Kroatia er de to andre nasjonene i gruppe C. De spiller i samme by (Kolding) som Norge. Lagene er også innlosjert på samme hotell.

Kamp flyttet

Resten av troppen hos Serbia hadde negative tester torsdag, men må sitte på hotellrommet til de viser en ny negativ runde.

Serbernes kamp mot Nederland skulle spilles fredag, er flyttet et døgn og går nå etter planen lørdag kveld.

Den serbiske troppen skal også coronatestes igjen lørdag morgen.

Tidligere i EM var det et tilfelle av positiv test hos en rumensk spiller. Vedkommende er fortsatt isolert mens resten av laget torsdag spilte mot Tyskland og tapte 19-22.

Publisert
  1. Håndball-EM
  2. Håndball
BT anbefaler

Over 500 SAS-flygninger kan bli kansellert

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Gravemaskin raste 10–15 meter ned – nå får Vegvesenet bot etter ulykken

  2. Når andre får barn, gir det Andrea en følelse hun aldri snakker om

  3. Over fleire år skal den sjukehustilsette ulovleg ha slått opp i pasientjournalar

  4. – Forsvarsdepartementet, Forsvarsstaben og andre ansvarlige må se seg selv i speilet

  5. Kariann har ein beskjed til alle som treff ungdom på sommarjobb

  6. – Veien har på rekordtid blitt den største campingplassen i Bergen