Krisen fortsetter for Strømsgodset: – Det er et helvete

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Haugesund 2–2) Marerittet fortsetter for Strømsgodset. De ga bort seieren på overtid mot Haugesund. OBOS-ligaen spøker for klubben som var seriemester for syv år siden.

 • Bjørn Arne Johannessen, VG
 • Geir Juva, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Trener Henrik Pedersen hadde det ikke greit etter at seieren glapp inn i tilleggstiden: – Det er et helvete. Vi kommer fortjent foran på 1–0 og 2–1. Men vi mister kontrollen på slutten. 2–2 på overtid er noe piss, sier dansken, som titter med et fast blikk på tabellen som VG viser ham. Der er Strømsgodset på kvalik.

– Alt ligger i våre hender. Nå skal vi forberedes oss alt vi kan til neste kamp mot Aalesund. Så skal vi spille fotball i 95 minutter, om vi må, ikke i 93 minutter, sier Henrik Pedersen.

HYL & SKRIK: Henrik Pedersen på sidelinjen i kjent stil. Strømsgodsets danske trener kaller rekken av kamper uten seier for et helvete.

Strømsgodset har 13 kamper på rad uten ligaseier. Det er tangering av den forferdelige statistikken fra 1994. Marerittet vil ikke slippet taket på Marienlyst. Det ser aldri ut til å ta slutt. 16. august - mot nettopp Haugesund - var sist de gikk av banen med seier.

Kristoffer Tokstad banket inn 2–1 ti minutter før slutt. Og tente håpet. Men på overtid utlignet Haugesund ved Alexander Ammitzbøll.

– Det kjennes ut som vi taper. Den på overtid er et slag i trynet, sier Kristoffer Tokstad.

Om bunnstriden - og fighten mot Start og Mjøndalen - og spørsmålet om Strømsgodset kan rykke ned for første gang siden 2001, sier Tokstad.

– Det blir tett. Vi har ligget tett med Start og Mjøndalen. Det er ikke noe nytt for oss. Først tar vi Aalesund, så tar vi de andre etterpå, sier han.

MÅL: Johan Hove blir gratulert av lagkameratene etter at han har ordnet 1–0. Haugesund-spillerne fortviler.
Les også

Hansen før bunndramaet: – Pulsen er høy

Drammens stolthet hadde nedslående fem tap på rad. Full pott mot Haugesund kunne ha vært redningen med tanke på fornyet kontrakt på toppnivå også i 2021. Nå er det fullt drama.

Strømsgodset ligger tredje sist, men de har en fordel i nedrykksstriden, hengekamp mot Odd, som ble utsatt på grunn av pandemien.

Men bak lurer naborivalen Mjøndalen som bare er ett poeng bak Strømsgodset etter seieren over Start. Og laget fra Kristiansand er bare ett poeng foran «Godset».

To ganger kunst med ball og bein fra Mikkel Maigaard var opptakten til 1–0. Johan Hove scoret til slutt etter 25 spilte minutter. En smart flikk. Og hjemmelaget var i føringen.

Men det burde vært lagets andre scoring. Lars-Jørgen Salvesen sløste utilgivelig da han snappet en håpløs bom-på-ballen fra Benjamin Tidemann. FKH-stopperen så nok ballen i mål. Men Godset-spissens avslutning gikk 30 centimeter utenfor.

Gjestene fra Rogaland - for anledning i seriemester Bodø/Glimts «festdrakt» helgult - hadde sine sjanser. Men kjempesjanser var det ikke. Kristoffer Velde headet rett på Viljar Myhra. Og Ibrahima Wadji fikk ikke dreis på skuddet da han kom mot Myhra fra spiss vinkel.

Haugesund tok grepet i 2. omgang. Utligningen var fortjent. Og den var pen. Inn fra Alexander Stølås og en knallhard heading fra Peter Therkildsen til 1–1. Så da klokken gikk på overtid (dommeren la til tre minutter) ble det 2–2 ved innbytter Alexander Ammitzbøll.

Dansken gliste godt. Han og landsmannen Peter Therkildsen gjorde kvelden sur for hjemmelaget og Henrik Pedersen.

– Det var deilig. Å komme inn og skaffe oss poeng, når det går mot nederlag, kjennes ut som en liten seier. At det liksom ødelegger for Strømsgodset tenker jeg ikke på, sier Ammitzbøll,

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. FK Haugesund
 4. Fotball
BT anbefaler

Dere må love meg ikke å google, sa legen til foreldrene

Lykke (13) er den eneste med sykdommen i Norge.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. MC-ulykke på Voss: – Fremstår som alvorlig

 2. Feiringen ble avsluttet med et smell

 3. – Jeg er ufør, og jeg er ferdig med å skamme meg

 4. Før så de ikke vitsen med å gå i tog. – Nå er det dessverre blitt mange flere ukrainere i Bergen.

 5. Da sjefen fikk en telefon, trodde han det bare var tull

 6. Oppunder 300 politi­oppdrag: – Det har vært særdeles travelt