Presset på Arteta øker etter Arsenals verste start på 46 år

(Everton – Arsenal 2–1) Sist Arsenal hadde en lignende sesongåpning unngikk de så vidt nedrykk. Nå hevder en kjent klubbprofil at blikket allerede er rettet mot Mikel Artetas erstatter.

NEDSTEMT: Det var lite smil å spore i ansiktet til Mikel Arteta lørdag kveld. Nå har han ledet Arsenal til klubbens verste start siden 70-tallet.
 • Mattis Holt, VG
Publisert Publisert

– Jeg har lyst til å oppleve Premier League, sa tidligere Juventus-sjef og den nå arbeidsledige treneren Massimiliano Allegri (53) til The Times tidligere i desember, og satte fyr på ryktemøllene i England.

Nå er italieneren bookmakernes favoritt til å bli Arsenals neste manager, og tidligere «The Gunners»-spiss Alan Smith hevder det er åpenbart at London-klubben ønsker å erstatte Arteta med Allegri etter en skuffende sesong der Arsenal har kriget om poeng på nedre halvdel.

– Det er en dårlig skjult hemmelighet blant fotballagenter at Max Allegri blir anbefalt som Arsenals neste manager, sier Smith til Evening Standard.

Hver kamp betyr med andre ord mer og mer for Arsenal-manageren, og lørdagens Everton-oppgjør var intet unntak. Man kunne se lettelsen i øynene til spanjolen da Nicolas Pepé utlignet lagets marerittstart fra straffemerket etter Rob Holdings uheldige selvmål noen minutter tidligere.

Men Arsenal-nedturen fortsetter, mens Evertons Yerry Mina bokstavelig talt fikk en opptur inne i feltet like før pause, og stanget hjemmelaget tilbake i ledelsen. En ledelse som holdt kampen ut.

GIGANT: Det er vanskelig å stoppe 1,95 høye Yerry Mina når han lukter mål på dødball.

Dermed står Arsenal med 14 poeng på 14 kamper. Ikke siden 1974–75-sesongen har Arsenal hatt en dårligere poengfangst. Da hadde de tatt 12 poeng på de første 14 kampene, og endte på en begredelig 16. plass.

Et kjapt Twitter-søk på «Arteta» lørdag kveld tyder også på at Arsenal-fansen er lei.

Men det er (til en viss grad) håp. I 1981–82-sesongen hadde Arsenal en nesten like dårlig start på sesongen, med 21 poeng etter 14 kamper. De endte likevel på 5. plass og sikret Europa-spill. Men det må snu .

SKUFFET: Fremtiden til Mikel Arteta i Arsenal er usikker etter nok et tap.

For Evertons del er historien en helt annen. Med kveldens tre poeng er det nå kun ett lag som er foran de blå fra Liverpool på tabellen, og det er de røde fra Liverpool.

Det blir nok en fredelig jul i Merseyside i år.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
 1. Premier League
 2. Arsenal FC
 3. Everton FC
 4. Fotball
BT anbefaler

Hele livet har Tor lurt på hva som skjedde med faren. Så ringte Forsvaret.

Tor Sandvik var fire år og på besøk hos besteforeldrene i Rosendal. På TV-en lå det et bilde av en mann som fanget…

Mest lest akkurat nå

 1. Redningsaksjon i Tokagjelet - robåt skal ha blitt tatt av straum

 2. Tre personar sakna i elv

 3. Nå tror Horneland Brann trenger kvalik for å overleve

 4. Denne fisken må du snart venne deg til å spise mer av

 5. Hun var dyre­verner og jakt­motstander. Nå sitter hun i skogen med ladd rifle.

 6. Trafikkulukke i Fanaveien