Sørloths respons til «Perry»-bok: – Hjelper en gammel sjef med å selge noen bøker

Alexander Sørloth svarer de tidligere landslagstrenerne Per Joar Hansen og Lars Lagerbäck i en Instagram-melding.

KRANGEL: Alexander Sørloth havnet i disputt med tidligere landslagssjef Lars Lagerbäck, som nå er medforfatter i den nye boken til assistent Per Joar Hansen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Lykke til på fredag, boys. Er tilbake i lett trening og håper å være klar til innsats mot Latvia og Nederland. I mellomtiden hjelper jeg en gammel sjef å selge noen bøker, skriver Alexander Sørloth i en story på Instagram.

VG har foreløpig ikke lyktes med å få en kommentar fra Alexander Sørloth.

Per Joar «Perry» Hansen gir ut boken «Folk og fotball - 40 år med humor og alvor», sammen med Lars Lagerbäck og Ronny Trælvik. Der går de gjennom bråket på landslaget før Lagerbäck og Hansen fikk sparken i desember i fjor. Kort tid etterpå ble Ståle Solbakken klar som ny landslagssjef.

Avslutningen til Lagerbäck og Hansen ble turbulent etter at Norge ikke kom til EM. I oktober i fjor smalt det internt da laget skulle evaluere hva som gikk galt.

VG skrev først om en ordkrig mellom «Perry» og Sørloth, hvor landslagsassistenten ifølge VGs opplysninger blant annet skal ha sagt «ett ord til, så er det rett ut!» til spissen. Senere kom det fram via VGs kilder at Lars Lagerbäck skal ha trukket frem Sørloths bom mot Kypros i en høylytt krangel.

«Alexander, Perry og jeg hadde blitt enige om å legge lokk på saken før vi skiltes etter landslagssamlingen. Men dessverre fortsatte NFF, Alexander og hans agent å kommentere saken ved forskjellige anledninger. For meg har det alltid vært et prinsipp å ikke bryte en avtale, enten den er skriftlig eller muntlig», skriver Lagerbäck i boken.

BOKLANSERING: Per Joar Hansen og Lars Lagerbäck.

Ifølge trenerduoen startet konflikten med at de gikk gjennom baklengsmålene i skjebnetapet mot Serbia, hvor Sørloth var involvert i ett av dem. Sørloth skal ha reagert på hvorfor det ble tatt opp og tok ikke ansvaret sitt, mener Lagerbäck.

Svensken skriver også at beskrivelsen i norske medier, først og fremst i VG, var tydelig vinklet i Sørloths favør.

«Etter at jeg startet som fotballtrener i 1977, og fra 1990 i internasjonal fotball, har jeg aldri opplevd en slik oppførsel fra en spiller. Dette var ikke en gang i nærheten», skriver Lagerbäck.

Publisert: