Ruud nær milepæl på hardcourt: – Hadde vært rått

Casper Ruud (22) har fått et ufortjent rykte som «grusspiller», mener Christian Ruud. Nå kan sønnen for første gang vinne en turnering på annet underlag.

HARD NØTT: Hard er nøkkelordet både for underlaget og Casper Ruud. Nordmannen kan nå en historisk bragd i egen karriere natt til mandag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Natt til mandag norsk tid spiller Casper Ruud for en ny tittel i den VG+ Sport-sendte finalen mot Cameron Norrie.

– Det hadde jo vært rått om han kunne vunnet en tittel på hardcourt også. Han vil jo da bli den som har flest titler i år på touren, sier Christian Ruud til VG før finalen i San Diego Open.

Og pappa Ruud har helt rett. Med seier over Norrie vil nordmannen sikre sesongens femte seier på ATP-touren. Det er flest i verdenseliten. Samtlige av Ruuds triumfer har kommet i såkalte ATP 250-turneringer.

Før årets sesong sto 22-åringen med én turneringsseier.

Les også

Ruud med «drastisk forbedring»: – Han er ufattelig bra

Ruud er i øyeblikket rangert som verdens tiende beste tennisspiller. På grus er det bare et fåtall spillere i verden som overgår stortalentet fra Snarøya, noe han beviste med tre strake seire på ATP-touren tidligere i sesongen.

Så langt i karrieren har samtlige turneringsseire kommet med grus som underlag, men i år har Ruud håndtert overgangen til hardcourt bedre enn noen gang.

Christian Ruud mener sønnen har fått et noe ufortjent stempel.

– Casper er god på hardcourt, men han spiller jo mest på grus, så derfor blir han omtalt litt for mye som grusspiller enn han egentlig er, sier faren før mandagens finale.

Natt til søndag var det Grigor Dimitrov som ble feid av banen i semifinalen:

– Jeg har ikke noe imot å bli kalt grusspiller. Det er Rafael Nadal et perfekt eksempel på, uttalte Casper Ruud tidligere denne uken.

Ruud har vært en del av spanjolens akademi siden 2018 og har flere ganger trent med den tidligere verdenseneren.

– Det er fullt mulig for spillere med mye toppspinn å gjøre det godt på alle underlag. Jeg har sett opp til Nadal i mange år, og vil prøve å lære fra ham når det kommer til overgangen fra grus til hardcourt, forklarer han.

Les også

Björn Borg om Ruud: – Han har en stor fremtid

Ruud er fremdeles på jakt etter nye poeng med håp om å komme til ATP-finalen i november. Bare de åtte beste kvalifiserer seg til prestisjeturneringen. I øyeblikket er det norske håpet nummer ni på denne rankingen.

– For hver kampseier han tar, øker jo sjansene for Torino. Men som nevnt før er ingenting avgjort og fasiten får vi først rundt 14. november, sier Christian Ruud.

Kommende uke er det Indian Wells, som blir en viktig turnering om man vil sanke nye poeng. Novak Djokovic, Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas er allerede kvalifisert til APT-finalen.

Nattens kamp ser du på VG+ Sport. Den har sendestart tidligst kl. 01.00.

Publisert: