Kjente Bodø-folk i ekstase etter Glimt-seier: – Utslettet Rom på to ganger 45 minutter

Torsdag kveld valset Bodø/Glimt over fotballstorheten AS Roma. – Vi er helt i ekstase, sier Åge Magnussen (71), kjent som «Onkel Richard» i «Pelle Politibil».

I EKSTASE: Tidligere politibetjent og skuespiller Åge Magnussen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Torsdag kveld overvar kampen på Glimts hjemmearena – et fullsatt og forblåst Aspmyra.

Magnussen er tidligere politibetjent og skuespiller og sto bak «Pelle Politibil» der han også spilte politibetjenten «Onkel Richard».

Da VG ringer er han på vei ut av stadionet – vinden uler i telefonen. Han er kjapp med å innrømme at det nok vil bli noen «bobler i glasset» når han kommer hjem.

– Vi er helt i ekstase, uten pust. Noe slikt har vi aldri opplevd før, i hvert fall ikke jeg. Det er større enn både julaften og 17. mai, alt sammen. Det er helt enormt, sier han, og legger til:

– Tenk på det: Rom trengte mer enn én dag på å bli bygget, men Bodø/Glimt brukte to ganger 45 minutter på å utslette Rom.

VILL JUBEL: Det var stinn brakke på Aspmyra og Glimt-supporterne fikk ikke rent lite å juble for.

Programleder Per Sundnes fulgte også kampen fra tribunen på Aspmyra stadion.

– Dette var helt sykt. Det er jo noe som skjer «once in a lifetime», sier han til VG.

– De var så sterke og klare, og Berg leverer den praktscoringen, sier han om Glimts prestasjoner på fotballbanen torsdag kveld.

Etter kampen dro han til flyplassen for å reise videre nordover, men beskriver god stemning også blant dem som er på reisefot.

– Det er så gøy å gå rundt her – alle har på seg Bodø/Glimt-skjerf på flyplassen også, forteller han.

GLAD: Per Sundnes, her avbildet under en TV-lansering i 2019.

– Vi spiller mot et lag som ikke har alle mann i forsvar, som prøver å angripe. Det var et djevelsk godt Glimt-lag som ydmyket Roma.

Det slår skuespiller og animatør Knut Eide fast etter kampslutt. Også han så kampen på Aspmyra. Eide er kjent fra rollen «Bodø» i tre filmer om Stompa på 60-tallet.

Han erkjenner at «noen» så klart vil si at Glimt hadde fordeler av både kunstgress, vær og kulde, men mener det ikke stjeler noe som helst fra prestasjonen til «Hele Norges Superlag».

– Jeg sa til samboeren min da kampen var ferdig: Hvis jeg drømmer dette nå, så gir du faen i å vekke meg, for det her var artig!

– Glimt er godt lag, uansett hvordan du snur og vender på det.

I GAMLE DAGER: Knut Eide (t.v.) under innspillingen av «Stompa & Co» i 1962. I dag er Eide 73 år gammel.

Gratulasjoner fra statsministeren

Statsministeren Jonas Gahr Støre (Ap) slengte seg også inn i gratulasjonskøen til Bodø/Glimt.

– I kveld legger vi alle egne favoritt – og supporterlag til side og sier bare: «Bodø Glimt! 6–1 over Roma er en stor prestasjon! Heia og lykke til i fortsettelsen!», skriver Støre på Twitter-kontoen sin.

Også fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) jubler over seieren:

– Det er ubeskrivelig. Dette har jeg faktisk ikke ord for, sier han til VG.

Torsdag måtte han ta til takke med å se kampen på TV i Oslo, men forteller at han var på Aspmyra stadion for første gang i 1978. Da var Harald «Dutte» Berg en av Bodø-lagets stjerner.

– Siden den gang har vi fått glede oss over etterkommerne – ikke minst barnebarnet Patrick, som jo var helt suveren i kveld, sier Skjæran.

– Nesten så tårene tar meg

– Jeg satt sammen med en annen Rosenborg-spiller, og som jeg sier: Nå er jeg glemt. Det er så fantastisk at jeg nesten ikke tror det er sant, sier tidligere fotballspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til VG.

Jakobsen påpeker at han har vært med på noen store opplevelser. Han spilte blant annet da Rosenborg slo Real Madrid hjemme på Lerkendal i 1997. Nå er det Glimt som tar seieren fra en storklubb.

– Det er nesten så tårene tar meg, sier Jakobsen.

Han slet ut flere barne- og fotballsko i Bodø før han flyttet til Trondheim, Rosenborg og tittelen «Luftens Baron». Den tidligere Glimt-spilleren er på et festlig lag i Trondheim, og har måttet løpe litt til og fra, med falske dobesøk, for å smugtitte på kampen.

– Glimt har nesten blitt hele Norges lag nå. Det er helt fantastisk, det er en nydelig prestasjon. Jeg er så heldig at jeg skal få reist til Roma om 14 dager, så jeg er spent, sier Jakobsen.

I GARDEROBEN: John Ivar «Mini» Jakobsen sitter ved siden a Runar Berg etter at Glimt slo Lyn på bortebane i 2003. «Mini» hadde da lagt opp.

– Magisk kveld

Tidligere Glimt-spiller og Italia-proff Runar Berg fulgte kampen fra tribunen og sier til VG at stemningen på Aspmyra er fantastisk etter kampen.

– Det var litt av en magisk kveld, det må jeg bare si, sier Berg, som også er onkelen til Bodø/Glimts lagkaptein Patrick Berg.

– Det var litt uvirkelig. Jeg trodde at Glimt kom til å spille godt, men at de skulle utklasse et topp internasjonalt lag så til de grader – den gjengen slutter aldri å overraske. Og de er ikke ferdige ennå, ler han.

– Hvordan blir feiringen?

– Bodø by blir nok å stå litt på hodet, nå skal jeg bevege seg ned mot byen, sier han.

FAMILIE: Ørjan Berg, Patrick Berg, Harald Berg og Runar Berg, her fra et tidligere VG-intervju på Aspmyra stadion. Runar Berg er onkelen til Patrick Berg, som var lagkaptein da Bodø/Glimt utklasset Roma.
Publisert: