Zuccarello fikk puck i hodet - måtte forlate isen

Men den norske NHL-stjernen kan glede seg over avansement i Stanley Cup.

Det er uklart hvor alvorlig Mats Zuccarellos skade er. Her fra en kamp mot Philadelphia Flyers i februar. AP

MADISON SQUARE GARDEN:

NEW YORK RANGERS-PITTSBURGH PENGUINS 2-1 etter spilleforlenging (4-1 sammenlagt)

Mats Zuccarello fikk en puck i hodet og måtte gå i garderoben i første periode da New York Rangers vant over Pittsburgh Penguins og sikret seg kvartfinalebillett i NHL-sluttspillet.

Nordmannen fikk under 5 minutter på hjemmeisen i Madison Square Garden fredag, men rakk å sende av gårde tre skudd mot mål før han ble truffet av en puck på venstresiden av hjelmen mot slutten av første periode.

Zuccarello posisjonerte seg foran Pittsburgh-buret da han ble truffet av et skudd fra lagkamerat Ryan McDonagh.

Etter først å ha sittet litt på benken gikk Zuccarello i garderoben, og han dukket ikke opp igjen senere i kampen. Det er ikke kjent hvor alvorlig skadd han ble.

— Det går bra med ham

En Rangers-talsmann opplyste natt til lørdag norsk tid at Zuccarellos skade var under evaluering. Rangers-sjefen Alain Vigneault forsikret riktignok om at nordmannen var «ålreit», ifølge New York Daily News.

– Jeg fikk beskjed om at det gikk bra med ham, men jeg gikk ikke nærmere inn på det, sa Vigneault til presset etter kampen.

Zuccarellos lagkamerat J. T. Miller ble også spurt om nordmannens skade.

— Det er tøft. Slike ting skjer, dessverre. Man håper at han er OK, først og fremst, men spesielt siden han er en stor spiller, han er en stor del av laget, sier Miller til New York Daily News.

Les også

Ny seier for Rangers og Zucca

— Det deiligste målet mitt

Derek Stephan åpnet ballet for Rangers og sørget for 1-0 drøyt fire minutter ut i første periode. Nick Spaling reduserte for Penguins drøyt 17 minutter ut i midtperioden, mens tredje periode endte målløst.

Ekstraomganger måtte dermed til, men også her var det lenge målløst, før Carl Hagelin avgjorde kampen i Rangers favør etter i underkant av 11 minutter.

— Om det er det deiligste målet i NHL-karrièren min? Det er lett det deiligste målet jeg har gjort, overlegent. Det avgjorde hele serien, det er så utrolig deilig, sier svenske Hagelin til Aftonbladet.

Han dedikerte målet til skadde Zuccarello.

— I dag gikk Zucc ned for telling. Vi gjorde det for ham. Han er en nøkkelspiller på dette laget, sa Hagelin.

Nederst i denne møljen ligger Carl Hagelin, svensken som avgjorde for Rangers mot Penguins natt til lørdag. USA TODAY SPORTS

Rangers har dermed vunnet fire av fem kamper mot Penguins og har sikret seg plass i kvartfinalen i årets NHL-sluttspill.I neste runde venter enten Washington Capitals eller New York Islanders for Rangers.

— Det spiller ingen rolle hvilken motstandere det blir. Men jeg håper de må spille syv kamper (i sine nåværende sluttspillserier, journ. anm.), sier Hagelin.

Capitals og Islanders har til nå spilt fem kamper. Capitals leder 3-2. (©NTB)