Larvik sjokkert over brutaliteten til Buducnost

Det ble i dobbelt forstand en brutal stopp for Larviks seiersrekke i Champions League. Anja Hammerseng Edin var sjokkert over hva Buducnost fikk lov til å gjøre i finalen.

Publisert: Publisert:

BRUTALE: Buducnost var beintøffe i duellene mot Larvik i Champions League-finalen. Her stopperDragan Cvijic Larviks Gro Hammerseng-Edin. Foto: NTB Scanpix

BUDAPEST: Larvik Håndballklubb avverget konkurs på senvinteren, men Buducnost kanonskyttere ble for tungt å stå mot i finalen. Også deres harde spill.

– Er det sånn håndballen skal være? spurte larvikingene etter å ha tapt 22-26. – Jeg er litt sjokkert. Nå må vi dra hjem og finne ut hvordan håndball skal spilles, sa et gråtkvalt Anja Hammerseng-Edin etter sesongens første tap internasjonalt. Hun startet Champions League-finalen med å få to albuer i ansiktet.

– Om det var bevisst? Jeg håper ikke det. Men det kan jo lønne seg å dele ut litt i begynnelsen av kampen. Det opplevdes som overfall, sier Anja, som to ganger ble liggende på gulvet.

– Sender du albuen i ansiktet på folk, så er det vel rødt kort? spør Anja, som kjempet mot tårene.

– Det er tydelig at vi må "grise" oss litt til for å vinne Champions League. Samtidig må jeg gi all ære til deres skyttere. De var gode. Men dette var surt, for det satt noen av våre på tribunen som jeg så gjerne skulle ha gitt gull.

Tok selvkritikk

NEDE FOR TELLING: Larvik-spillerne fikk mange trøkker mot Buducnost i Champions League-finalen søndag. Her ligger Marit Malm Frafjord nede. Foto: NTB

Marit Malm Frafjord var mest opptatt av selvkritikk rett etter kampslutt, selv om også hun preget av brutaliteten i finalen.– Vi var for dårlige i forsvar. De får lov til å gjøre mye i forsvar, mens vi blir for snille. Vi må lære å legge oss på den linjen som dommerne tillater. Men dommernes linje er jo forskjellig fra kamp til kamp.

– Så dette var grisete?

– De var ikke så stygge som de kan være, men alle er tøffe. Og så slapp vi dem for enkelt til – mens vi slet i angrep. Vi scoret bare åtte i første omgang, og det er for lite, sier Malm Frafjord.

Også Larviks nye hovedtrener Tor Odvar Moen var forbannet.

– De slår i ansiktet og faker brøyt. Jeg vet at jeg høres ut som en dårlig taper, men det er ille at håndball skal spilles sånn. Vi får bare fortsette å øke vår kvalitet, men kanskje også ta teaterskolen, sier Moen, som forteller at det svartnet for ham på slutten da Anja ble tatt hardt, men fikk ballen ut til Thea Mørk. Dommeren sa: Dere fikk fordel. Jeg svarte: Ja, men hvorfor ikke to minutter. Da sa han unnskyld!

Opphentingen lyktes nesten

Etter å ha satt poengrekord i Champions Leagues innledende runder var Larvik for tredje gang i finalen. Den ble dessverre aldri spennende. Etter en marerittaktig start fikk Larviks jenter aldri kontakt.

Trener Ole Gustav Gjekstad hadde satt keeperredninger og kontringer som en av forutsetningene for at jentene hans skulle ha vinnersjanser i finalen. Men Sandra Toft fikk liten hjelp av forsvaret og greide på ingen måte å følge opp sine redningsprosent på 43 i semifinalen. Tvert imot sto Toft svakt og hadde kun tre redninger før hun ble byttet ut med Alma Hasanic mot slutten av første omgang.

I annen omgang var Buducnost opp i 20–11 før Larvik satte inn en sluttspurt som nær hadde gjort kampen spennende igjen. Sandra Toft begynte å redde, og i angrep gnistret det av Anja Hammerseng-Edin og Nora Mørk. Åtte minutter før slutt hadde LHK bare fire mål å ta inn, men slurv og tekniske feil spolerte muligheten til å få en sensasjonell vending på kampen mot slitne montenegrinere.

Tellingen stoppet på 22–26. Antall slag og albuer var det ingen som hadde telling på.

Publisert: