Tiril Eckhoff fikk trøst og gratulasjon av samboeren etter standplassdrama

Kjæresten til Tiril Eckhoff tok i mot henne etter en dramatisk dag.

Ånund Lid Byggland var til stede på verdenscup for første gang sammen med samboer Tiril Eckhoff. Det ble en trøblete dag på skytebanen for Eckhoff, men en fjerdeplass til slutt. Samboeren både trøstet og gratulerte etterpå. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

  • Kurt B.M. Haugli
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Det var nå mest gratulasjoner og ikke så mye trøst, fortalte Ånund Lid Byggland etter at han for første gang hadde fått være med samboeren Tiril Eckhoff på verdenscuprenn.

Eckhoff havnet til slutt på den sure fjerdeplassen.

Les også

God avslutning sikret fjerdeplass for Eckhoff

Våpentrøbbel

Han måtte se at samboeren hadde store problemer med å få geværet til å fungere på standplass. Tsjekkiske Gabriela Soukalove vant foran Fanziska Hildebrandt og Laura Dahlmaier.

— I dag trøblet jeg sånn hundre prosent. Det startet allerede under innskytingen hvor geværet ikke ville lade. Vi prøvde med låsolje og vi pusset geværet på nytt, men problemene fortsatte, fortalt Tiril Eckhoff om det lille interne norske dramaet i minuttene inn mot starten av løpet.

Overraskende dårlig norsk dag i langrennsporet:

Les også

Svensk stjerne knuste Østberg & Co: – Helt utrolig

Les også

Langrennssjokk: Ingen nordmenn i sprintfinalen i Planica

Derfor måtte hun underveis opp med hånden for å ta ladegrep mellom vært skudd. Vanligvis gjøres det med to fingre uten at man endrer posisjon på hånden.

Bra løp tross alt

NRKs skyteekspert Ola Lunde mente at hun tapte 40 sekunde på geværtrøbbelet. Eckhoff var 32 sekunder bak vinner Soukalova.

— Nei jeg tapte nok ikke så mye. Sett ut i fra de problemene jeg hadde var dette et veldig bra løp, fortalte Eckhoff etterpå.

Tiril Eckhoff og kjæresten Åmund Lied Byggland Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Hun skjøt fullt hus på siste stående, noe hun alt for sjelden gjør, gikk rimelig bra i sporet og dermed var fjerdeplass godkjent.Samboeren ventet

Derfor handlet det derfor mest smil etter målgang hvor Lid Byggland ventet på sin samboer.

— Det er første gang han er med. Må jo teste det også, smilte Tiril etter løpet. Blomsteroppsatsen som hun fikk for fjerdeplassen hadde samboeren sikret seg.

— Den skal jeg ta vare på, fortalte han. Ånund Lid Byggland er selv langrennsløper som satser på å nå helt opp. Men fortsatt må han se at det er kjæresten som har mest suksess blant verdens beste.

— At Tiril får det til er en inspirasjon som får meg til å fortsette. Jeg skal opp der blant de beste jeg også, sier 25-åringen fra Telemark.

Standplassdrama også for Solemdal

Synnøve Solemdal hadde også sitt å slite med på standplass. Da hun kom inn sammen med en rekke andre jenter til første liggende skyting, var plutselig alle skytemattene opptatt. Fortvilet så hun seg rundt etter en ledig matte. Til slutt måtte hun gå tilbake på standplass for å finne ledige blinker å skyte på.

— Jeg kunne ikke ha gjort noe mer, og jeg er glad for at jeg ikke måtte gå lenger bakover enn skive 16, fortalte hun etter løpet.

Hun skjøt en bom på den kaotiske skytingen og havnet til slutt på en 18.-plass.

I snøværet i Ruhpolding var de i første halvdel av løpet lav fart i feltet. Dermed klarte Solemdal å holde fint følge. Hun er ikke i sin beste langrennsform.

— Det var like tungt som under løpet torsdag. Så nå reiser jeg hjem for å hvile, sier hun. Det betyr at hun ikke blir med på neste verdenscuprunde i Anterselva i neste uke.

SISTE AFTENPODDEN:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Mest lest akkurat nå

  1. – Jeg kommer til å tenke meg om 16 ganger før jeg sender skade­melding igjen

  2. «Det er på tide å bli sinte»

  3. Fortviler over lang vente­tid. Nå vil han punge ut 4000 for å rykke frem i køen.

  4. Bilder viser person som går vekk etter at bobilen havnet i sjøen

  5. I sommer kan du ikke sette opp teltet ditt her

  6. To måtte på sykehus etter dette. Nå er mannen i 30-årene straffet.