Tiril Eckhoff fikk trøst og gratulasjon av samboeren etter standplassdrama

Kjæresten til Tiril Eckhoff tok i mot henne etter en dramatisk dag.

Publisert Publisert

Ånund Lid Byggland var til stede på verdenscup for første gang sammen med samboer Tiril Eckhoff. Det ble en trøblete dag på skytebanen for Eckhoff, men en fjerdeplass til slutt. Samboeren både trøstet og gratulerte etterpå. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

  • Kurt B.M. Haugli
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Det var nå mest gratulasjoner og ikke så mye trøst, fortalte Ånund Lid Byggland etter at han for første gang hadde fått være med samboeren Tiril Eckhoff på verdenscuprenn.

Eckhoff havnet til slutt på den sure fjerdeplassen.

Les også

God avslutning sikret fjerdeplass for Eckhoff

Våpentrøbbel

Han måtte se at samboeren hadde store problemer med å få geværet til å fungere på standplass. Tsjekkiske Gabriela Soukalove vant foran Fanziska Hildebrandt og Laura Dahlmaier.

— I dag trøblet jeg sånn hundre prosent. Det startet allerede under innskytingen hvor geværet ikke ville lade. Vi prøvde med låsolje og vi pusset geværet på nytt, men problemene fortsatte, fortalt Tiril Eckhoff om det lille interne norske dramaet i minuttene inn mot starten av løpet.

Overraskende dårlig norsk dag i langrennsporet:

Les også

Svensk stjerne knuste Østberg & Co: – Helt utrolig

Les også

Langrennssjokk: Ingen nordmenn i sprintfinalen i Planica

Derfor måtte hun underveis opp med hånden for å ta ladegrep mellom vært skudd. Vanligvis gjøres det med to fingre uten at man endrer posisjon på hånden.

Bra løp tross alt

NRKs skyteekspert Ola Lunde mente at hun tapte 40 sekunde på geværtrøbbelet. Eckhoff var 32 sekunder bak vinner Soukalova.

— Nei jeg tapte nok ikke så mye. Sett ut i fra de problemene jeg hadde var dette et veldig bra løp, fortalte Eckhoff etterpå.

Tiril Eckhoff og kjæresten Åmund Lied Byggland Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Hun skjøt fullt hus på siste stående, noe hun alt for sjelden gjør, gikk rimelig bra i sporet og dermed var fjerdeplass godkjent.Samboeren ventet

Derfor handlet det derfor mest smil etter målgang hvor Lid Byggland ventet på sin samboer.

— Det er første gang han er med. Må jo teste det også, smilte Tiril etter løpet. Blomsteroppsatsen som hun fikk for fjerdeplassen hadde samboeren sikret seg.

— Den skal jeg ta vare på, fortalte han. Ånund Lid Byggland er selv langrennsløper som satser på å nå helt opp. Men fortsatt må han se at det er kjæresten som har mest suksess blant verdens beste.

— At Tiril får det til er en inspirasjon som får meg til å fortsette. Jeg skal opp der blant de beste jeg også, sier 25-åringen fra Telemark.

Standplassdrama også for Solemdal

Synnøve Solemdal hadde også sitt å slite med på standplass. Da hun kom inn sammen med en rekke andre jenter til første liggende skyting, var plutselig alle skytemattene opptatt. Fortvilet så hun seg rundt etter en ledig matte. Til slutt måtte hun gå tilbake på standplass for å finne ledige blinker å skyte på.

— Jeg kunne ikke ha gjort noe mer, og jeg er glad for at jeg ikke måtte gå lenger bakover enn skive 16, fortalte hun etter løpet.

Hun skjøt en bom på den kaotiske skytingen og havnet til slutt på en 18.-plass.

I snøværet i Ruhpolding var de i første halvdel av løpet lav fart i feltet. Dermed klarte Solemdal å holde fint følge. Hun er ikke i sin beste langrennsform.

— Det var like tungt som under løpet torsdag. Så nå reiser jeg hjem for å hvile, sier hun. Det betyr at hun ikke blir med på neste verdenscuprunde i Anterselva i neste uke.

SISTE AFTENPODDEN:

Publisert
BT anbefaler

Her stanser politiet en studentfest. – Vi har ikke fått sove på flere netter, sier nabo.

– Dette minner mer om Magaluf, sier politiet om bylivet i Bergen under pandemien.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. UiB beklager og betaler erstatning til tysk student

  2. Her treffer båten bølgen: – Den stupte ned i sjøen og knakk i to

  3. To bekreftet koronasmittet på danskebåten

  4. «Det er greit å være full, men flaut å være ruset. Vi holder oss selv for narr.»

  5. Hun er sjef for den nye festivalen på Møhlenpris

  6. – Om ikke mange dager er alt dette oppbrukt