Larsen og moralen avgjorde

Brann overbeviste ikke, men spilte klokt og vant etter en kamp som viste at fremgangen er merkbar, skriver Tore Strand.

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

FOLLO — BRANN 0-1

Kristoffer Larsen avgjorde oppgjøret etter fint forarbeid av Marcus Pedersen og Fredrik Haugen, men ellers huskes Larsen best for sin defensive innsats mot Follo. Det forteller noe om prioriteten til Brann i en kamp som handlet om å stoppe et fintspillende Follo-lag, og samtidig ta vare på kontringene.

Det var den tilnærmingen som sikret de tre poengene som gjør at Brann har kontakt med Sandnes Ulf, og ikke urovekkende langt frem til Sogndal.

Kall det forsiktig eller feigt. Jeg velger å se på det som et fornuftig opplegg på bortebane.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

At Brann fortsatt har mye å gå på, så vi de gangene kontringene bød seg. Den ene avgjorde kampen, men kun manglende kaldblodighet i avslutningsøyeblikket av Erik Huseklepp og Marcus Pedersen, hindret flere Brann-mål. Begge burde scoret på opplagte muligheter, men så lenge selvtilliten og effektiviteten ikke er på topp hos Brann-spissene, ble det en slitekamp da Follo presset Brann mot slutten av oppgjøret.Sivert Heltne Nilsen fikk dermed kjenne på seiersfølelsen i sin første kamp for Brann, og selv om nykommeren aldri var glitrende, så spilte han en viktig rolle. Ikke minst gled han greit inn som dirigent på midten, og bidro til at Brann-midtbanen gjennom hele kampen plassert seg smart og løste oppgaven med å stoppe de fleste Follo-forsøk.

Brann-debutant Sivert Heltne Nilsen.

Med Heltne Nilsen sentralt på midtbanen, kunne Brann bruke de rutinerte hardhausene Demidov og Acosta i midtforsvaret. De to spilte sikkert og godt, og unngår Brann karantener så bør det ligge an til at de to kan tilføre forsvaret kontinuitet og stabilitet. Selv om en forsvarer seg godt gjennom store deler av en kamp, skal det godt gjøre å unngå at motstanderen får en mulighet eller to. Den ene stoppet Piotr Leciejewski med en klasseredning, og da den andre gikk via tverrliggeren og ut, var poengene berget for Brann. Leciejewski spilte godt, rakk å vise at han kan bli en joker for Brann i andre halvdel av sesongen.

Les også

Larsen ble Brann-helten - igjen

Med andre ord fungerte sentrallinjen med Leciejewski, Acosta, Demidov, Heltne Nilsen og Marcus Pedersen på en god, defensiv, måte for Brann. Sistnevnte har fortsatt et lite stykke igjen til sitt ypperste, men mot Follo kjempet Pedersen iherdig, var delaktig i scoringen, og la ned et solid stykke arbeid som bidro til seieren.

For det var arbeidsmoralen og den defensive strukturen som imponerte mest mot Follo. Offensivt har Brann et større register å spille på, og det som også avgjør om høstsesongen blir en suksess eller ikke, er om spillere som Larsen, Pedersen, og Huseklepp kan bli mer effektive, og ta bedre vare på mulighetene som byr seg.

Marcus Pedersen forsøkte seg med et brassespark mot Follo.

På en dag da kun Larsen lyktes, er det grunn til å glede seg over den første Brann-kampen i serien uten baklengs siden 12. mai. Etter ruskete defensiv-kamper mot Åsane og Sogndal, har Lars Arne Nilsen tatt grep som har gitt en klar bedring. Det er den defensive tryggheten som først og fremst har sendt Sogndal til topps på tabellen. Brann har sluppet inn dobbelt så mange mål som mannskapet til Eirik Bakke. Jeg så et Brann-lag i klar defensiv fremgang mot Follo. Kan laget krydre det hele med litt mer sprelske offensiv-takter, er det grunn til å se høstsesongen i møte med en viss optimisme.

Publisert: