Dette stortalentet er Brann-trenerens førstevalg i spillerjakten

— Fredrik Aursnes vil alltid være interessant for oss, sier Lars Arne Nilsen.

LANGFLATE: 19 år gamle Fredrik Aursnes (i midten) er Brann-trenerens drømmesignering i neste overgangsvindu. Brann har hittil lagt lavt i jakten på Hødds midtbanespiller, men et opprykk kan gi Brann musklene de trenger for å hente indreløperen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Hødds 19 år gamle indreløper er vant til beilere. Halve Norge jakter på indreløperen, og i sommer kom Aalesund med flere bud på spilleren fra Hareid. Men Aursnes ble i Hødd, hvor han fullfører sesongen.

Aursnes er Branns soleklare førstevalg i spillerjakten som står for døren. Men Brann har foreløpig ikke tatt kontakt med Hødd om spilleren.

ØNSKER SEG AURSNES: Brann-trener Lars Arne Nilsen kjenner Hødd-talentet svært godt.

— Vi må vise respekt for Hødd og den innspurten de har å ta hensyn til. Vi har latt dem få helt fred i forhold til dette. Men alle i hele Norge har lyst til å signere Fredrik Aursnes, sier Lars Arne Nilsen.Det var nettopp ham som hentet den da 16 år gamle spilleren fra en lokal 4.-divisjonsklubb til Hødd i 2012. Aursnes blomstret under Lars Arne Nilsen og fikk bunnløs tillit. Nettopp dette kan gi Brann et fortrinn når dansen rundt gullgutten snart innledes.

Les også

De har alle vokst opp som Brann-supportere. Nå kan de sende klubben tilbake i toppdivisjonen.

Les også

«Vi som følger Brann er slitne nå. Vi klarer snart ikke mer»

Les også

Brann sviktet igjen foran stort publikum

— Alle ligger etter ham

Nilsen presiserer at det ikke er ham som styrer Branns pengesekk og at det heller ikke er ham som alene bestemmer over Branns logistikkarbeid. Aursnes er under kontrakt med Hødd ut 2017, og det vil koste å kjøpe ham fra sunnmøringene.

— Han er en spiller jeg liker, men hvilke midler vi har og hvordan vi skal prioritere er ikke min bit. Alle klubber ligger etter Aursnes.

BT er kjent med at også Branns sportssjef Rune Soltvedt er meget svak for indreløperen, og at det var flere i klubbens sportslige ledelse som i sommer trakk et lettelsens sukk da Aursnes ikke skiftet klubb.

ETTERTRAKTET: Hødds Fredrik Aursnes, her i aksjon for Norges U21-landslag mot Bosnia-Hercegovina.

— Vi må ta en runde etter at det blir klart hvilken divisjon vi spiller i, hvilke midler vi har og så videre. Men Fredrik Aursnes vil alltid være interessant for oss, hvis han kan være tilgjengelig. Det vet jeg ikke om han kan være.Aursnes var blant spillerne som herjet med Brann under cupsemifinalen i 2012, da Hødd slo Brann ut av NM på Høddvoll. Aursnes scoret i den kampen og har siden spilt i 1. divisjon for Ulsteinvik-laget.

- Får frysninger

En annen av datidens Hødd-spillere, var Sivert Heltne Nilsen. Han er kameraten til Fredrik Aursnes. De to er dessuten tremenninger. Og Nilsen junior klarer ikke å la være å smile når temaet Aursnes blir bragt på bane.

— Nei, jeg får helt frysninger når jeg tenker på ham. Jeg har spilt med ham fra han var 16 år. Han kom fra Hareid i 4. divisjon til Hødd og gikk rett inn på laget, begynner Nilsen.

- Hva står han for som fotballspiller?

— Det er en spiller jeg har veldig sans for. En komplett midtbanespiller, god defensivt god offensivt. Bra driv med ballen. Han er rett og slett en fantastisk fotballspiller, sier Branns skadde midtbaneanker.

Sivert Heltne Nilsens mor og Aursnes' mor er kusiner. Heltne Nilsen sier han snakker mye med Hødd-spilleren.

- Brann ønsker å hente ham. Hva tenker du om det?

— Alle vil ha ham. Alle i hele Norge.

- Men du kjenner ham. Tror du han vil hit?

— Vanskelig å si. Han har mange muligheter, men har spilt under pappa og likte å spille under ham. Det hadde vært en god signering, selvfølgelig håper jeg han kommer hit. Men jeg vet ikke.

Fredrik Aursnes har ikke besvart BTs henvendelser tirsdag.

Hør den ferske Brann-podcasten her:

Publisert: