Kastet seg til EM

Sigrid Borge fra Osterøy med ny norsk U23 rekord, og billett til EM

NY REKORD: Sigrid Borge fra Osterøy IL har startet sesongen kjempebra, og allerede klart sesongens målsetting.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Spydkaster Sigrid Borge har fått en kanonstart på sesongen. Årets mål var å kvalifisere seg til EM, og det klarte hun med glans lørdag morgen.

Hun startet Winter Throwing i Arad, med et kast på 57.51, og satt ny personlig rekord. I kast nummer to satt hun sitt eget superkast i skyggen med 59.33. Ny norsk U23 rekord, og sikker plass i EM.

— Veldig kjekt, hun slo kravet med god margin. Jeg var veldig fornøyd etter det første kastet på 57.51, men så kom det et kast på 59 også, og det var utrolig flott, sier trener Helga Reigstad som satt spent hjemme i Norge og fulgte med.

Må sette nye mål

Med sesongens mål krysset av så tidlig må listen heves mener treneren.

— Nå vet jeg ikke hva hun kan oppnå. Når hun klarer målet så tidlig så må kanskje listen heves litt. Med 59 meter så kan vi tenke at 60 meter er innen rekkevidde. Det er lenge siden noen kastet 60 meter i Norge.

Sikter mot EM-finale

Jenten fra Osterøy IL er fortsatt ung, og med OL om fire år som mål er hun godt på vei til å bli en av verdens meste. Nå begynner arbeidet for å hevde seg blant de beste i EM.

— Det er første året som hun har klart EM-målet, men hun er hele tiden i en læringskurve. Men med 59 meter er plutselig muligheten litt større, kanskje finaleplass er mulig.

Det har ikke lyktes BT å komme i kontakt med Borge.

Publisert: