Johaug nekter å gi opp

<p>Justyna Kowalczyk har 46 sekunder ned til Therese Johaug og må ha en dårlig dag på jobben for at det skal bli norsk seier i Tour de Ski.</p>

Publisert Publisert

Oberhof, Tyskland 20121230.Therese Johaug gikk inn til 2. plass under kvinnenes jaktstart under Tour de Ski i Oberhof i Tyskland søndag ettermiddag.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

  • Erlend Nesje
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

OBERHOF (aftenposten.no): Johaug startet 17 sekunder bak den polske rivalen på dagens klassiske jaktstart. Det norske Tour-håpet åpnet kanllhardt, men fikk svi mot slutten, og passerte målstreken 41 sekunder bak den tredobbelte Tour-vinneren.

Med bonussekunder skiller det 46 sekunder mellom Johaug og Kowalczsyk før sprinten i Münstertal første nyttårsdag.

— Kowalczyk var favoritt på forhånd og er ikke noe mindre favroitt nå. Hun må ha noen dårlige dager for at vi skal klare å ta henne. Har Justyna en dårlig dag på ett av rennene kan også hun tape noen sekunder, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Johaug åpnet sesongen strålende på Beitostølen. Men erkjenner at formen ikke er den samme nå.

— Jeg var vel offensiv fra start og tok inn en del sekunder på Kowalczyk der. Alle så vel at jeg fikk det veldig på slutten. Jeg kjenner selv at det ikke er den spruten jeg hadde på Beitostølen. Jeg mangler det siste kneppet.

- Hvordan ser du på mulighetene til å hente inn Kowalczyk?

— 46 sekunder er mye. Men det ville vært defensivt å skrinlegge håpet. Jeg fortsatt offensiv og det gjenstår fem renn og mye kan skje. Det er for eksempel en 15 kilometer i Toblach. Hvis hun starter for seg selv og må gå hele rennet alene, og vi er en gjeng bak som kan jobbe sammen, er det en fordel og mulig å hente noe. Under fellesstarten i Val di Fiemme er det også mange bonussekunder som skal deles ut.

- Hvorfor er formen dalende nå?

— Jeg vet ikke helt. Det går opp og ned. Jeg kjenner at det er lenge siden jeg har gått konkurranse og med syre i lårene. Jeg trenger noen skirenn for å komme i gang. Så blir formen bedre og bedre utover. Det er slik det har vært tidligere også.

- Hva er planen på sprinten?

— Å skaffe så mange bonussekunder som mulig. Og håpe at de andre jentene på laget mitt kan ta flest mulig sekunder slik at Kowalczyk ikke får for mange.

Gode ski

Justyna Kowalczyk var overrasket over at hun har så stor Tour-ledelse allerede etter to etapper.

— Formen min er veldig bra. Skiene var også perfekte i dag. Før rennet trodde jeg at vi kom til å gå sammen.

Kristin Størmer Steira gikk et nytt godt renn og ligger på femteplass sammenlagt i Touren, et drøyt minutt bak Kowalczyk. Men ikke mer enn 18 sekunder bak Johaug.

Størmer Steira vil ikke snakke om noen pallplass i sammendraget.

— Det er bare gått to dager av Touren. Derfor skal vi være forsiktige med å dra konklusjoner. Men det er veldig tett.

Første nyttårsdag er det sprint i Münstertal, en disiplin som er den svakeste både for Johaug og Størmer Steira.

Men Astrid Uhrenholdt Jacobsen er i stand til å hente mange bonussekunder der. Hun ligger på sjetteplass i sammendraget.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Kowalczyk tok første stikk i Tour de Ski

  2. Kowalczyk knuste sjanseløs Johaug

BT anbefaler

Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…