Blir det norsk etappeseier i Tour de France?

BLOGG: Stian Remme tror Kristoff har gode sjanser i Paris.

Dag Otto Lauritzen hilser på Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen foran en etappe i Tour de France.
  • Stian Remme
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det siste tiåret har vi nordmenn nærmest vært bortskjemt med etappeseiere i Tour de France. At Thor Hushovd skulle vinne minst en etappe hvert år var nærmest tatt for gitt. Etter Alexander Kristoffs fantastiske sesong har forventningene til en norsk etappeseier i årets Tour vært skyhøye. Kristoff er den mestvinnende syklisten i verden i år, og før Touren hadde han utrolige 18 seiere. Edvald Boasson Hagen viste også lovende takter i månedene før rittet og tok norgesmestertittelen en uke før Touren startet.

Les også

Folkefesten og millionbutikken Tour de France som vokser seg større og større

Les også

- Jeg stivnet så til de grader

Les også

Haiket med bil 100 i meter - Bretagne-kapteinen kastes ut av Tour de France

Les også

Tilskuer skrek «doper» og kastet urin på Froome: - Helt forkastelig

Les også

Dag Otto Lauritzen hyller seierherren: - Nå fikk jeg tårer i øynene. Det var utrolig

Trøkk på Kristoff

Likevel har den norske seieren uteblitt. For Kristoff har det vært et voldsomt trøkk, og på sosiale medier har det vært mye snakk omkring prestasjonene hans. Etter den fantastiske sesongen han har levert, hadde nok mange regnet med en etappeseier allerede på de første, flate etappene. Nå er vi kommet til etappe 15 og ingen etappeseier.

Sjansene før siste etappe opp Champs-Élysées er også minimale, da man på dagens og morgendagens etappe skal over flere tøffe stigninger underveis. Dermed er det alt eller ingenting i Paris.

Ute av form?

Kristoff har for mange kanskje virket å være litt ute av form, men allerede like før Touren vant han en etappe i oppkjøringsrittet Tour de Suisse. Grunnen til at Kristoff trolig har slitt i Touren, er den beinharde prestisjen og konkurransen. Man kan vinne så mange ritt man bare vil resten av året, men i Touren blir det noe helt annet. Da er alle de sterkeste til stede. Alle har brukt hele sesongen å terpe opptrekkstogene sine og alle er i toppform. Da blir nåløyet ekstremt mye trangere enn resten av sesongen.

Paris passer Kristoff

Samtidig har det riktignok også vært en lang og hard sesong for Katjusja-rytteren, og med det enorme forventningspresset er det lett å bli litt utladet. Men Kristoff var nær etappeseier på Champs-Élysées i fjor, og oppløpet passer han perfekt. Ut fra siste sving er det langt og seigt til mål, noe som passer Kristoffs langspurt perfekt.

Hva angår Boasson Hagen har han vist at han er sterk på flere etapper, selv om seieren har uteblitt. Han har i år gått tilbake til sin gamle trener, Fredrik Mohn, og at han begynner å finne tilbake til det han hadde da han vant to etapper i 2011 er det liten tvil om. Men han er ikke der helt ennå, han mangler det siste lille som man må ha for å vinne etapper i Touren. Men det nærmer seg og når han når det nivået igjen kan vi glede oss til nye etappeseiere fra Edvald. Inntil da krysser vi fingrene og satser på Alex på Champs-Élysées!

Publisert: