Wikheim: - Jeg er blitt mer moden

Gustav Wikheim storspilte og scoret to mål da Strømsgodset åpnet med seier mot Start i serieåpningen på Marienlyst.

Publisert:
svp://31775?view=bt
Ulf Hauan

STRØMSGODSET-START 4-2

Wikheim strålte som en sol etter storspillet i seriepremieren mot Start, og la ikke skjul på gleden i pressesonen etter kampen.

— Dette var en lagseier. Vi jobber hardt alle mann, og havner under to ganger men responderer herlig. Til slutt føler jeg at det var fullt fortjent at vi vant, forteller banens beste på Marienlyst.

Blitt mer moden

Lynvingen kunne ikke bedt om en bedre åpning på sesongen, og håper at 2014 vil bli hans definitive gjennombrudd i Strømsgodset-drakten. Selv bedyrer han at han er blitt en bedre spiller siden i fjor.

— Man er blitt eldre og har litt mer erfaring. Forhåpentligvis er jeg blitt mer moden siden i fjor, forteller 21-åringen.

Les også

Strømsgodset snudde til seier

Wikheim, som allerede har vist sitt potensiale for Strømsgodset i foregående sesonger håper likevel at inneværende sesong vil bli hans best hittil.

— Jeg går ut ifra at jeg kommer til å spille flere kamper, og det er fordi jeg har blitt en bedre spiller siden i fjor, forteller tomålscoreren som tidvis herjet med Start-forsvaret i 4-2 seieren.

GODSET-HELT: Gustav Wikheim feirer scoring mot Start i seriepremieren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I år har han også satt seg hårete mål, som i første gang går ut på å score flere mål.— Jeg har satt meg et mål om å score 10 mål i år, og startet bra i dag. Jeg kommer ikke til å oppjustere det bare fordi jeg scoret to i dag. Det får vi eventuelt gjøre hvis jeg klarer det, forteller han.

Imponert Deila

Strømsgodset-trener Ronny Deila er også full av lovord om Wikheims prestasjoner, og mener ungutten har tatt nødvendige grep for å stå bedre rustet denne sesongen.

— Gustav måtte først og fremst forstå hvor mye det krever å være toppidrettsutøver. Nå har han jobbet godt i hele vinter og levert gode testresultater. Han har tatt steg fordi han jobber med de tingene han kunne gjøre noe med, forklarer Deila og nevner spesielt forberedelse til trening, tilstedeværelse på trening og forståelse for spillet.

Les også

- Vi er ikke kyniske nok

Wikheims to mål mot Start kom ikke uventet på Deila som har sett sin elev storspille i vinter.

— Gustav har vært toppscorer for oss i vinter, og fortsetter å score i dag. Vi har hele tiden sett hvilket stort potensiale det er i den gutten, forteller Deila som likevel poengterer at 21-åringen har mye å gå på fortsatt.

svp://31775?view=bt
Publisert: