Nå er han ansatt som sportssjef i Brann

Rune Soltvedt tar over på permanent basis.

ANSATT: Rune Soltvedt er ny sportssjef i Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Vi står samlet om Soltvedt som den beste kandidaten. Han har gjort en meget god jobb de siste seks månedene, sier Branns styreleder Eivind Lunde i en pressemelding på Branns internettside.

Var åpne for ekstern løsning

Soltvedt har vært konstituert sportssjef i Brann siden desember i fjor.

— Jeg fikk beskjed sent i går kveld. Jeg ble glad og utrolig stolt og rørt. Det å få en sånn rolle betyr veldig mye.

46-åringen som var utviklingssjef i Brann, fikk rollen som sportssjef på midlertidig basis da rollen ble innført på nytt i Brann før jul. Tirsdag ble det klart at Soltvedt har fått jobben permanent.

— Jeg håper de har opplevd at jeg har gjort en god jobb, og at jeg ser hvor klubben faktisk er. Det viktigste er nok den jobben jeg har gjort. Jeg var et ubeskrevet blad, sier han til BT.

Branns daglige leder Vibeke Johannesen sier at hun og klubben var åpne for å ansette en person utenfra, men at man landet på at Soltvedt var det beste valget. Blant annet av fordi Soltvedt er en pådriver for mer trening og testing for A-stallen, fordi han har gjort en ifølge Brann god jobb på når det gjelder salg og spillerlønninger det siste halve året, og fordi han var sentral i eks-trener Rikard Norlings avgang og i Lars Arne Nilsens ansettelse som ny trener i klubben.

Ser frem mot overgangsvinduet

Soltvedt sier han nå vil lede arbeidet med å utvikle trenings- og prestasjonskulturen i Brann.

— Så skal vi sørge for å være forberedt når overgangsvinduet åpner neste måned. Vi synliggjør våre behov, ser spillere og kjenner markedet. Den økonomiske situasjonen kan begrense oss, men som sportssjef vil jeg alltid se etter spillere som kan løfte laget, sier Soltvedt.

Soltvedt har hatt flere roller de senere årene i Brann. Den tidligere utviklingssjefen har blant annet trent ulike aldersbestemte lag i klubben.

Ansettelsen av Soltvedt er den andre viktige ansettelsen Brann har gjort i juni. Tidligere denne måneden ble Vibeke Johannesen ansatt som daglig leder i klubben.

Publisert: