Nilsen må stå over skjebnekampen: - Det er pining

Sivert Heltne Nilsen har måttet se opprykksfinaler fra tribunen før. Nå kritiserer han «strenge» soningsregler.

MÅ STÅ OVER: Sivert Heltne Nilsen fikk gult kort mot Bryne og mister oppgjøret mot Kristiansund.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN — BRYNE 2-1

BRANN STADION: Kampen mot Bryne var så vidt i gang, da Sivert Heltne Nilsen felte Krister Wemberg og pådro seg et gult kort.

Det gule kortet var midtbanesliterens femte for sesongen, og han må dermed stå over skjebnekampen mot Kristiansund i neste serierunde.

— Det gule kortet var greit, det, men det er forferdelig irriterende ikke å få være med på kampen neste helg, sier Nilsen hoderystende.

VIDEO: Se høydepunktene Brann-Bryne

— Mye mer nervøs

Han vet nemlig godt hvordan det er å se avgjørende kamper fra tribunen. Da han som Hødd-spiller kjempet om opprykk fra 2. divisjon i 2010, måtte han også se opprykksfinalen mot nettopp Kristiansund fra tilskuerplass etter å ha pådratt seg for mange gule kort.

*** Følg BT-sporten på Facebook**

— Det er pining, sier Nilsen om opplevelsen.

Han utdyper:

— Jeg er mye mer nervøs. Når man er på banen har man fokus på kampen, når man ikke er på banen ligger det så mange tanker i bakhodet, sier han.

- Hvordan tror du laget klarer seg uten deg i Kristiansund?

— Jeg hadde karantene mot Sandnes Ulf også, og da klarte de seg fint. Vi har en bred og god stall, sier Nilsen, og får støtte av sin far, trener Lars Arne.

Han er sikker på at mandagens matchvinner, Kristoffer Barmen, vil gjøre en god jobb i sønnens rolle.

— Barmen kan gjøre alt. Spille anker. Ta straffer. Jeg er sikker på at det vil gå fint. Vi løser det, sier sotrastrilen.

Les også

Den utskjeltes revansj

Les også

Slik så Doddo Brann-Bryne

Les også

Iskald Barmen reddet Brann

Kritiserer strenge regler

Men Heltne Nilsens nerver er det neppe noen løsning på. Uavhengig av hvem som spiller på midtbanen, soner han karantene for andre gang etter overgangen til Brann i sommer.

Det synes midtbanespilleren er snodig.

— At man blir suspendert etter å ha fått tre gule kort er helt håpløst. Og etter det trenger du kun to, sier Nilsen, som ikke liker karantenereglene i Norge.

— Det er min kjepphest. I England spiller de åtte kamper mer enn oss i løpet av sesong, og der må du ha fem gule kort for å sone. Hvis man ikke har fem gule kort til jul, så blir alt nullstilt. Jeg mener vi burde hatt noe sånt i Norge også. At vi blir belønnet dersom vi går lenge nok uten å få kort, sukker Nilsen.

Han får svar av Norges Fotballforbund:

- Begrunnelsen for at x antall gule kort fører til karantene, er åpenbart av hensyn til å fremme fair play. Det kan også argumenteres for at regelen gjør sporten mer publikumsvennlig, da frykten for gule kort gir flere overganger og mer offensivt spill,skriver kommunikasjonssjef i NFF , Yngve Haavik, i en epost til BT.

Han legger til:

-Når det er sagt. Det er helt legitimt å være uenig i dagens innslagspunkt der en spiller må sone etter tre gule.Regelen har vært hyppig opp på forbundstinget de siste årene, og flertallet har stemt nei til endring.

BALLSPARK-VIDEO: Reaksjoner etter kampen

Barmen: - Vi vil være ubeseiret også etter Kristiansund

Lars Arne Nilsen: - Arrogant. Deilig

Steffen Lie Skålevik: - Vi kollapser fullstendig i første omgang

Sivert Heltne Nilsen: - Hater å få de gule kortene

Erik Huseklepp:- Da hadde vi gjerne gått opp i 2-0

- En annen idrett

Han mener de strenge karantenereglene påvirker spillet.

— Når det er trykk, tenning og temperatur, så er det mer publikumsvennlig. Man kan jo ikke være redd for å gå inn i duellene fordi man kan få et gult kort og må stå over, sier den tidligere Vålerenga-spilleren, og legger til:

— Det blir jo en helt annen idrett sammenlignet med engelsk fotball. For meg er dette en kjepphest, men det er kanskje bare fordi jeg har den spillestilen jeg har.

Så får en som Brann-supporter bare håpe at Nilsens suspensjon også får de samme konsekvensene som for Hødd i 2010. Da slo laget fra Ulsteinvik sine fylkesvenner og rykket opp.

- Hva er et godt resultat i Kristiansund?

— Uavgjort er ikke krise. De skal møte Sogndal på bortebane også, men vi vil jo ha seieren – det er klart, sier trenersønnen.

Publisert: