RBK-fan anmelder Molde-supporter etter rasistiske meldinger

Supporteren angrer bittert på de rasistiske ytringene på Twitter.

Publisert Publisert

Dette er meldingene som moldenseren sendte til Rosenborg-supporteren i forbindelse med søndagens kamp.

Det var i forbindelse med søndagens kamp mellom Rosenborg og Molde at meldingene ble ytret.

Via Twitter skrev mannen flere rasistiske meldinger til en Rosenborg-supporter.

En av meldingen lød: «Fått matrasjonen din på asylmottaket i dag, eller? Kan jeg få bidra med ei pølse i lompe? Eller? Jævla innvandrer! #rinnan».

Legger seg flat

Overfor adressa.no sier mannen at han angrer bittert på meldingene.

— Jeg sier det samme til dere som til styret i Tornekrattet, venner og familie. Jeg legger meg fullstendig paddeflat: Jeg skulle ønske at jeg ikke skrev dette i det hele tatt, sier moldenseren.

Anmeldt av Rosenborg

Både Moldes supporterklubb Tornekrattet, ledelsen i Molde fotballklubb og Rosenborg ser alvorlig på hendelsene.

Den forulempede Rosenborg-supporteren har i samråd med Rosenborgs sikkerhetssjef, Arne Engtrø, valgt å politianmelde moldenseren for ytringene.

— Det er ikke mange måter å ta livet av sånne ting på. Det å gå den offentlige veien er den løsningen samfunnet har for å få bukt med rasisme, sier Engtrø til adressa.no.

Ingen god forklaring

Moldenseren forteller at meldingene ble sendt etter at han først ble kontaktet av Rosenborg-supporteren på Twitter.

— Jeg hadde skrevet at jeg gledet meg å komme til Trondheim og vinne, og fikk noe sånt til svar som at innavlede romsdalinger kunne holde seg hjemme. Men svaret mitt ble i overkant grovt, og det er ikke noe jeg står inne for, sier moldenseren.

- Hvorfor var innholdet i meldingene så rasistisk?

— Hadde jeg hatt et godt svar på det, skulle jeg ha kommet med en forklaring. Jeg har null rasistiske tendenser, og har jobbet i utlandet med alle nasjonaliteter: Jeg vil ikke skylde på alkohol, men husker ikke at meldingene ble sendt. Jeg ble kvalm da jeg leste dem senere, og slettet kontoen tvert, sier han.

Har sendt unnskyldning

Etter at saken ble kjent forteller moldenseren at han har fått en rekke negative henvendelser både på telefon og via sosiale medier.

— Det har kommet mange grove henvendelser. Men slik er det. Det er ikke slik jeg ønsker å fremstå. Ingen skal kjenne meg som dette. Nå må jeg bygge opp tilliten til mine nærmeste. Dette har også gått ut over familien og vennene mine, forklarer han.

— Jeg vil gjerne få frem at dette ikke er noe moldensere generelt står for, og heller ikke meg selv. Jeg vil si til RBK, Molde FK og han som fikk disse meldingene, at det ikke er slik vi skal ha det. Jeg får ta straffen som eventuelt kommer. Jeg angrer utrolig på at jeg har satt medsupportere og familie i en slik situasjon, sier han.

Moldenseren sier at han har forsøkt å nå Rosenborg-supporteren i etterkant av hendelsen.

— Jeg har ikke nådd ham på telefon, men har sendt en unnskyldning på Facebook, sier han.

Kan bli bannlyst fra Lerkendal

Både Molde og Rosenborg er i tenkeboksen når det gjelder straff for moldenseren.

Begge klubber vurderer å nekte ham adgang til sine stadioner.

Adressa.nohar vært i kontakt medRosenborg-supporteren meldingene var rettet mot, og får bekreftet at saken vil bli anmeldt onsdag. Vedkommende ønsker imidlertid ikke uttale seg om saken foreløpig.

SPORTSDØGNET

Publisert