Søndag vil Brann ha hjelp av Åsane. Mandag vil Åsane ha hjelp av Brann.

Les hvordan lagene kan hjelpe hverandre i innspurten i «kokosligaen».

KAN HJELPE HVERANDRE: Her fra kampen på Stadion mellom Brann og Åsane. Eirik Birkelund utfordrer Vegard Moberg Leikvoll.
  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Åsane er kanskje bare en seier fra å redde plassen i 1. divisjon. Brann er kanskje bare en seier fra å rykke opp til eliteserien. Søndag kommer sistnevntes opprykksrival, Kristiansund, til Åsane for å spille kamp. Poeng til hjemmelaget er veldig godt nytt for Brann. Dagen etter drar et av lagene som kan rykke ned i stedet for Åsane, Bærum, til Stadion for å møte Brann. Da er det Åsanes tur til å håpe på nabohjelp.

— Vi kan hjelpe hverandre, innleder Roald Bruun-Hanssen.

ÅSANE-LEDER: Roald Bruun-Hanssen.

Den tidligere Brann-sjefen styrer butikken i Åsane. Han håper klubbene kan utveksle tjenester.— Vi skal fokusere på vår egen kamp, men det er klart vi i denne situasjonen kan ha felles nytte av hverandre, sier Bruun-Hanssen.

Få mye mer om fotballdramaet på bt.no/opprykk!

Treneren: - Begge kan avgjøre selv

De oransjes trener, Kjetil Knutsen, følger opp.

— Det er naturlig at Brann følger med vår kamp, på samme måte som vi vil ha øynene på deres kamp, sier Knutsen.

Han understreker - tydelig - at det avgjørende for begge lag er å gjøre sin egen jobb.

FOKUSERT: Åsane-trener Kjetil Knutsen under kampen mot Brann tidligere i år.

— Både vi og Brann er i en situasjon der vi har kontroll på vår egen situasjon. Hvis vi vinner våre kamper, spiller det ingen rolle hva lagene bak oss gjør, sier Knutsen.Når BT ringer ham sitter han og ser Kristiansunds 1.-omgang mot Brann på video.

— De vil gi oss tøff kamp, men vi er veldig innstilte på å ta den, sier Knutsen.

At søndagens kamp på Myrdal er av sjelden stor betydning for bergensfotballen, er udiskutabelt. Bruun-Hanssen ser for seg at tribunene blir godt befolket. Av både Åsane-entusiaster og Brann-supportere.

— Det kommer gjerne noen ekstra supportere fra Brann, det ser vi bare positivt på, sier han - og legger til at han anser Åsanes seierssjanser for store.

Enig med BTs spillerbørs etter Branns kamp mot Jerv?

Eks-Brann-talent kan hjelpe

En av dem som kan påvirke dem, er spilleren Joachim Soltvedt (20).

EKS-BRANN: Joachim Soltvedt fikk aldri proffkontrakt i Brann, der han spilte som ung. Nå er han i Åsane, der han søndag kan hjelpe begge klubbene.

Fra han var 15 til 19 år, spilte Soltvedt fotballen sin i Brann-drakt. I fjor høst endte Stadion-dagene hans, det kom ikke noe tilbud om proffkontrakt. I år har han vært blant Åsanes viktigste menn. — Tenker du på Brann i innspurten, Soltvedt?

— Nei. Jeg ser jo hvor de ligger på tabellen, og synes det er bra de nærmer seg eliteserien. Men det som teller for meg er å skaffe poengene Åsane trenger. Om Brann ikke rykker opp, er det ikke krise for meg.

Soltvedt vurderte seriøst å trappe ned da han fikk beskjeden fra Brann. Han sier han fort kunne havnet i Lyngbø. De spiller i 3. divisjon.

— Jeg hadde et oppsummeringsmøte med Brann, og kunne sikkert blitt værende for å spille med 2.-laget. Men det ville jeg ikke, sier Soltvedt.

Til Åsane ville han, derimot, da han ble ønsket der. Soltvedt er lagets toppscorer med seks mål på 26 kamper.

— Før sesongen var det ikke mange som ville trodd det, sier Soltvedt.

- Nå kan du hjelpe Åsane og Brann i samme slengen?

— Ja, det er en kamp som kan være viktig for begge. Kristiansund har vært i form, men de er ikke umulige å ta. Det viktige blir å score det første målet.

Kokosligaen

Med tre kamper igjen å spille, kan Åsane ende på alle plasser fra åttende til den 16. og siste. Det viser den ville spenningen som finnes i serien. Flere, blant dem Rune Skarsfjord, har uttalt at 1. divisjon er en spesiell liga, hvor 25 prosent av lagene rykker ned. Det gjør det vanskelig å utvikle spillere, i og med at fokuset på resultater til enhver tid er til stede. Bruun-Hanssen liker ligaen.

— 1. divisjon er jo den beste ligaen vi har. Det er full spenning hele veien, i alle kamper. Mange av tilskuerne går på kamp for å oppleve spenning. Se på eliteserien, hvor syv-åtte lag spiller uinteressante kamper de siste serierundene. Det er mulig det ikke er gunstig sett fra et utviklingsperspektiv, men her er spenning en drivkraft. Det må jo være bra, sier Bruun-Hanssen.

Spennende blir det fort også på søndag. For flere lag. Kjetil Knutsen har oppfordringen klar:

— Det blir fint vær. Kom på kamp!

SE BALLSPARK FRA STADION ETTER JERV-KAMPEN!

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. I denne ligaen er alle lagene involvert i opp- eller nedrykkskamp: - Det er helt vilt!

  2. Ballspark: - Innbytterbenken er mitt andre hjem

  3. Brann tjener nær 1 mill. på å ta igjen Sogndal

  4. Med Kristoffer (17) i forsvar har laget snudd trenden

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Åsane Fotball
BT anbefaler

Skjelt ut av Wolfe: – Det likte jeg godt!

Brann har gått 20 seriekamper uten å tape.

LES SAKEN