Brann taper aldri

BLOGG: Brann har satt rekord, men har ikke bommet i cupens 1. runde siden før krigen, blogger Anders Pamer.

Skremt? Amin Askar og Brann var nær ved å snuble mot Varegg i fjor. Men det gikk bra. Det gjør alltid det i cupens 1. runde, skriver Anders Pamer i denne bloggen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Man sitter med et inntrykk av at cupflausene kommer tett, men for Branns vedkommende gjør de egentlig ikke det. Brann er et ytterst solid 1. runde-lag, og vi må tilbake til tiden da halve Europa antok at Adolf Hitler var en fredselskende og progressiv kanslertype for å finne Branns første smell i cupens 1. runde. 11. juni i 1939 tok det relativt unge idrettslaget Djerv 1919 imot Brann i Haugesund. Araberne påførte Brann et leit 3-4-nederlag.

BT-journalist Anders Pamer.

Siden den gang har ikke Brann sklidd på et eneste bananskall så tidlig i Norgesmesterskapet.I de senere rundene har det vært nok av bommer, og flere av dem har vært stygge. Den som sitter friskest i minnet, er naturligvis missen på Varden i 2010. Da tapte Brann for 3. divisjonslaget Fyllingen – et nederlag som ble nådestøtet for den pressede Brann-treneren Steinar Nilsen.

Etterfølgeren Rune Skarsfjord holdt på å snuble mot Bjarg i 2012, men hadde lært foran neste 1. runde-kamp året etter. Brann møtte Hovding, og det ble stygt. Så overlegne var Brann at innleide Vasili Pavlov – kanskje en av de svakeste Brann-spillerne i moderne tid – klarte å score. Moldoveren fikk sjansen fra straffemerket og sørget for 0-7-målet. 14-0-seieren er fortsatt delt klubbrekord for Branns del.

Komfortable seiere er snarere regelen enn unntaket for Branns del i den første cuprunden. Bare i tre av de siste 15 1. rundekampene har Brann bare vartet opp med ettmålsseier. Et av skremmeskuddene smalt i fjor da Varegg lenge ledet mot Brann, men til slutt tapte 2-3. Så gjenstår det å se om Os kan skremme Brann, om de kan skrive etterkrigshistorie eller om det smått sårede dyr fra Idrettsveien kan forbedre rekorden sin. Svaret får vi torsdag kveld.

Publisert: