Pusterom for Viking i bunnstriden

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296242">Viking — Fredrikstad 2-0:</a> Oppturen fortsetter for Åge Hareide.</p>

Fotball. Tippeligaen. 31.07.2011Viking v Fredrikstad.Viking Stadion, Stavanger.Foto. Simon Rogers, Digital Sport.Viking . Yann Erik de Lanlay.Fredrikstad.
 • Bernhard Veland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Viking vant sin andre seriekamp på rad for første gang i år da de slo Fredrikstad hjemme.

Viking kom best i gang på hjemmebane og skapte kampens første sjanse etter fem minutter, da Yann-Erik de Lanlay fikk stå rimelig uforstyrret ved Fredrikstads 16-meter. Det velplasserte skuddet gikk imidlertid i stolpen, og Bengt Sæternes maktet ikke å sette returen i mål.

 • Vi følger Viking: Siste nytt om klubben her

Men minuttet senere fikk de Lanlay sjansen på nytt: Han fikk ballen på midtbanen og satte fart mot FFK-forsvaret, klarte å tråkle seg forbi og satte ballen elegant over Lasse Staw og i mål. Strålende prestasjon.

To sjanser

Etter hvert kom Fredrikstad mer med i kampen. Da det var spilt 13 minutter, fikk Mads Hansen to sjanser til å overliste Rune Almenning Jarstein, men landslagskeeperen var fint med og avverget scoring.

Minuttet etterpå kom Trond Erik Bertelsen på skuddhold. Forsøket var ikke all verden, men ballen gikk igjennom til Sæternes, som i duell med keeper Staw ikke maktet å avslutte på mål.

Selv om kampen på dette tidspunktet var jevnspilt, var det hjemmelaget som skapte sjansene. Etter 23 minutter løsnet André Danielsen skudd fra rundt 16 meter – like over.

Etter halvtimen fikk Hans Erik Ramberg en god sjanse til å skape balanse da han fikk stå alene og heade på 5 meter – Almenning Jarstein hentet fram nok en klasseredning og sørget for fortsatt Viking-ledelse.

Rolig start

Like før pause fra de Lanlay igjen på et soloraid – men denne gangen valgte han å involvere Sæternes. De Lanlay fikk ballen tilbake igjen og skjøt — rett på Lasse Staw.

I sekundene før pause fikk Fredrikstad to sjanser på headinger, men uten uttelling.

Statistikksenter Eliteserien:

Andre omgang startet betraktelig roligere enn første, og det ble knapt skapt farligheter de første 20 minuttene.

Viking virket fornøyde med ettmålsledelsen og hadde stort sett kontroll på det som skjedde. De Lanlay og innbytter Veton Berisha var friske for de mørkeblå , men laget maktet ikke å sette Lasse Staw på de helt store testene.

Nevland doblet

I det 70. minutt fikk Christian Landu Landu ballen på hjørnet av Fredrikstads 16-meter og havnet alene med Staw. Skuddet var ikke all verden og Staw reddet fint. Returen ble klarert.

Fredrikstad var fryktelig svake de første 25 minuttene, til tross for at de jagde utligning. Ikke før i det 73. minutt klarte de å skape noe som minnet om en målsjanse, da Alexander Ruud Tveter skjøt fra rundt 16 meter. Skuddet gikk rett på Almenning Jarstein, som fomlet ballen ut til hjørnespark.

Mot slutten satte Fredrikstad litt mer press, men avslutningene var det ikke mye sus over.

I sekundene før pause doblet Erik Nevland ledelsene og sikret seieren da han ble spilt alene gjennom med Lasse Staw.

Seieren betyr at Viking økte avstanden til Sarpsborg og Start på nedrykksplassene.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien

Les mer om dette temaet

 1. HP-bloggen: Vi vil vinne!

 2. HP-bloggen: - Veldig surt. Veldig bra

 3. Unikt samhold før Viking - Fredrikstad

 4. Jarstein: - Har aldri vært i bedre form

 5. Her er Akpabio på plass i Stavanger

 6. De Lanlay: - Deilig å score mitt første mål

BT anbefaler

– Rimelig å tenke at sterke krefter var involvert

Mannskaper fra Røde Kors, politiet og brannvesen har jobbet gjennom natten.

LES SAKEN