Forløsende Huseklepp

Med Erik Huseklepp på laget igjen, har Brann-fått den X-faktoren som gjør at de er klar for kvalikspill med en god opplevelse som ballast.

Stor forbrødring mellom spillere og supportere, da Brann sikret seieren, i det 100. (!) minutt.
  • Tore Strand Kommenterer
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Så lenge Stabæk slo Sogndal ble resultatet mellom Haugesund og Brann ubetydelig. Brann sikret seg retten til dobbeltoppgjør mot vinneren av Mjøndalen – Bærum, og går til de to kampene med gode opplevelser.

For spill og innsats som bidro til å slå Sogndal, ble tatt et skritt videre med 3-2-seieren i Haugesund. Ikke minst fordi Erik Huseklepp kom inn og ga Brann en langt større offensiv slagstyrke enn laget har hatt i de siste kampene.

Diskusjonen om Erik Huseklepp burde spilt mer i høst, lar jeg ligge. Det viktigste for Brann nå er at han kan komme til å bli en joker i kampen for å fornye kontrakten. For med scoring og fine forseringer sørget visekapteinen for at Haugesund-forsvaret fikk en travel kveld. Ikke bare bidro Huseklepp med mål, finter og forseringer, han sørget også for at motstanderne ikke torde å ta de helt store sjansene defensivt så lenge han briljerte som i går.

KOMMENTATOR: Tore Strand.

Det bidro til at Brann til tider spilte frisk angrepsfotball, og hadde en større offensiv slagkraft enn i de siste kampene. Også Jakob Orlov bidro med det, og med sin niende scoring for sesongen, og ellers bra spill, viste han også takter som gjør at han kan bli en nyttig spiller i sesongavslutningen.Noe som igjen bidrar til at Rikard Norling får mer å velge fra når det nærmer seg to avgjørende kvalikkamper. I går måtte Brann klare seg uten en suspendert Marcus Pedersen og en skadet Azar Karadas. De har begge vist dalende form i det siste, og for meg vil det være naturlig å la Orlov og Huseklepp få starte også ved neste anledning.

Les også

Huseklepp strålte som Erik

Andreas Vindheim avsluttet thrilleren i Haugesund med å score et fint mål, og hadde også mange fine bidrag offensivt. Men han er langt fra like stødig bakover på banen. Hjemmelaget valgte bevisst å angripe fra sin venstre side, og sørget for at Vindheim, og Brann, fikk mer og mer trøbbel jo lenger kampen varte.

Men Brann har en Birkir Sævarsson i bakhånd som har vist bunnsolid form i de siste ukene, og han er for meg det naturlige valg som høyre kantspiller i de to neste oppgjørene. Det kan være fristende å gi en ung gutt som til og med ble matchvinner, nye sjanser, men jeg håper Rikard Norling så det samme som meg – at Andreas Vindheim fortsatt trenger mye defensiv skolering før han blir en like god back defensivt som han er offensivt.

Les også

«Tusen takk, Brann!»

Skaden til Kristoffer Barmen satte en demper på en ellers hyggelig Brann-kveld. Akkurat nå er det viktigste at Barmen blir frisk og ikke får noen alvorlige men. Om han blir aktuell til kvalikkampene må eventuelt komme som en bonus, men Kasper Skaanes kom inn for en skadet Fredrik Haugen og viste at han kan fylle en sentral midtbanerolle på en utmerket måte. Og til og med tilføre den noen ekstra-offensive dimensjoner.

Det siste har jeg ikke sett så mye til fra Stéphane Badji, men pasningen forut for den avgjørende 3-2-scoringen var det høy klasse over. Men Badjis manglende offensive bidrag er ikke noe problem for Brann, så lenge han gjør jobben som defensivt anker. I går var han en gigant på midten, og kun en stygg takling som en annen dommer kunne gitt rødt kort på, skjemmet Badji-innastsen.

Brann gjorde jobben mot Sogndal, og igjen mot Haugesund. Det gjør at det går an å gå de to kvalikkampene i møte med en viss optimisme. Det blir to tøffe kamper, men så lengte Brann får tre spillere igjen som ikke var tilgjengelige i går, og det at spillere som Huseklepp og Orlov viste fin høstform, gjør at Brann bør stå godt rustet foran dobbeltoppgjørene.

Publisert: