Åsane lurte motstanderen: - Det tok noen minutter før de skjønte det

Et overraskende grep bidro til Åsanes første seier på to måneder.

  • Joar Vatlestad
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

ÅSANE — STRØMMEN 2–0

Kjetil Knutsen gjemte enn av spissene på midtbanen i lagoppstillingen. Mannen som egentlig spilte spiss scoret etter seks minutter.

NY POSISJON: Midtbanespilleren Joakim Hammersland var flyttet opp på topp i oppgjøret mot Strømmen, og brukte bare seks minutter på å markere seg for Åsane, som stilte i ny formasjon.

– Det var bevisst. Vi ville gi Strømmen en liten overraskelse, og det tok dem noen minutter å skjønne det, sier Knutsen etter søndagens kamp mot Strømmen.I kampprogrammet stod Øystein Myrkaskog oppført som spiss sammen med Kristoffer Nesse Stephensen, men da lagene stilte seg opp på Myrdal gress var det midtbanespilleren Joakim Hammersland som dannet duoen på topp med Myrkaskog.

– Det var veldig viktig å endelig få en slik start på kampen, og det var deilig å få spille spiss på hjemmebane, sier Joakim Hammersland, Åsanes nye spiss for anledningen, som brukte seks minutter på å markere seg, da han satte ballen iskaldt i hjørnet alene med keeper.

Snudde to trender

Åsane måtte snu to trender for å sikre at alle poengene ble igjen på Myrdal gress. Det klarte de.

Hjemmelaget har ikke vunnet en kamp i 1.-divisjon siden starten av august. Siden har det blitt fattige to poeng på syv kamper, og laget var bare tre poeng over nedrykksplas før søndagens runde. Bare KFUM Oslo har dårligere poengfangst i samme tidsperiode.

Motstander Strømmen på sin side kunne skilte med en helt annen form. Foruten et tap mot Fredrikstad, har bortelaget ikke tapt en kamp siden Åsane vant sin forrige.

Men på eget gress viste Åsane at form representerer det som har vært, ikke nødvendigvis det som er.

– Den aller største grunnen til at vi vant i dag, er at vi ville det nok. Moralen og mentaliteten var til stede, og guttene blør for drakten, sier Knutsen.

Den tunge perioden uten seier har ikke påvirket Åsane i stor grad, mener Hammersland.

– Vi er en sammensveiset kompisgjeng, som har klart å hatt fokus på oss, sier søndagens spiss, og legger til:

– Trenerteamet skal ha all honnør for det taktiske opplegget til kampen

To tvister fra Knutsen

Åsane-trener Kjetil Knutsen gjorde fire endringer fra laget som tapte 3-1 mot Bryne forrige helg. Lagets toppscorer og kaptein, Geir André Herrem, var verken i startelleveren eller på benken. Inne var dermed vikjen Øystein Myrkaskog på topp. På midtbanen hadde Knutsen gjort tre endringer. Ut gikk, Mohammed Fuseini, Senai Hagos og Joachim Soltvedt, inne i startoppstillingen var Marius Hagen, Joakim Hammersland og Sindre Austevoll.

I kampprogrammet stod Øystein Myrkaskog oppført som spiss sammen med Kristoffer Nesse Stephensen, men da lagene stilte seg opp på Myrdal gress var det midtbanespilleren Joakim Hammersland som dannet duoen på topp med Myrkaskog.

Også formasjonen var byttet fra kampen mot Bryne. Offensivt lå Åsane i en 3-5-2, med Martin Ueland og Mads Songve som vingbacker. Defensivt lå hjemmelaget i 5-3-2-formasjon.

Feiret med salto

I ny formasjon og posisjon viste Hammersland tidlig hvorfor han var flyttet lengre opp i banen. Etter noen tette åpningsminutter var Åsane effektive på kontring. Strømmen hadde hjørnespark, og etter to dueller satte Åsane fart fremover. Strømmen plukket ballen, men mottaket havnet hos de oransje, som satte Joakim Hammersland, Åsanes spiss for dagen, alene med keeper, Stian Bolstad. Hammersland var isklad og satte ballen i venstre hjørnet. 1-0 til hjemmelaget etter seks minutter.

Noen minutter senere dunket Strømmen ballen i mål, men dommer Usman Aslam dømte frispark i forkant.

Etter et lengre Åsane-trykk havnet ballen i mål igjen. Stian Nygaard fikk ballen sentralt og satte fart forbi to Strømmen-spillere. Med venstrefoten fyrte han av fra 17 meter, akkurat utenfor Bolstads rekkevidde i høyre hjørnet. Nygaard kronet feiringen med en baklengs salto foran en noe glissen tribune, i skyggen på en skyfri søndag ettermiddag.

Et aggressivt Åsane var nære 3-0 da bortelagets sisteskanse ikke fikk kommunisert med sin stopper. Bolstad endte med å sentre ballen ut i ingenmannsland, der Myrkaskog var på hugget. Spissen forsøkte å avslutte på første i det åpne buret, men satte ballen i nettveggen.

Omgangen jevnet seg etter hvert litt ut, men et aggressivt Åsane hindret gjestene fra å komme til de helt store sjansene. Dermed stod det 2-0 til Åsane etter 45 minutter.

Les også

Alt kan skje i opprykkskampen: - Helt umulig å spå

I treverket

Andreomgang startet jevnere enn den første, og sjansene uteble de første tyve minuttene. Det tok Strømmen nesten 25 minutter å skape omgangens største sjanse. To Åsane-spilllere ble fintet samtidig, før Strømmen spilte seg fri på høyresiden. Ballen ble slått flatt ut, men avslutningen gikk over mål.

Like etter fikk Strømmen to innleggsforsøk etter et frispark, og på det siste får Aleksander Megalvis headet uforstyrret, men bortelagets første avslutning på mål var alt for svak og enkel for Eirik Østgaard i Åsane-buret.

Åsane svarte på presset fra Strømmen med å rulle opp på høyre. Marius Hagen kom seg løs på og fant Myrkaskog, men headingen gikk over mål.

I dét kampen nærmet seg 80 spilte minutter var Strømmen uhyre nære redusering. En god Strømmen-periode ble avsluttet av innbytter Stian rasch, som sendte ballen i tverrliggeren.

Med fem minutter igjen var Stian Nygaard nære ved å punktere kampen. Nygaard ble spilt gjennom alene med Bolstad og fikk tåen først på ballen. Sisteskansen fikk en hånd på ballen og holdt Strømmen inne i kampen.

Statistikken for Åsane etter at kapteinen Vegard Leikvoll Moberg reiste til Sogndal, har vært poengfattig. Mot Strømmen var et glitrende åpningskvarter nok til å sikre Åsane sin første seier siden 7. august.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Åsane Fotball
  3. Strømmen IF
BT anbefaler

Dere må love meg ikke å google, sa legen til foreldrene

Lykke (13) er den eneste med sykdommen i Norge.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Evakuerte bygg i Åsane i natt: – Flere sprekker

  2. Trikken skulle brukes til servering av øl og mat. I ni måneder har den stått tom.

  3. Far hennar (63) blødde i hel: – Kor mykje skal ein måtte mase for å få hjelp?

  4. Han fikk tommelen opp for denne plattingen

  5. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av

  6. – Geirmund betyr ingenting oppi dette