Dette er Brynes største utfordring

Kun tre lag har sluppet inn flere mål enn Bryne denne sesongen. Slik blir det bunnstrid og skjebnekamper av.

De siste årene har Bryne jobbet aktivt med å bedre forsvarsspillet. Men også denne sesongen har Anders Kristiansen slitt med å holde buret rent. 49 mål i mot er fasiten så langt. Heldigvis for Bryne er Bærum enda svakere bakover med 65 mål i mot på 29 kamper.
Publisert: Publisert:
  • Vi har sluppet inn altfor mange mål de siste sesongene. Det er ikke noe å lure på.
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Asle Tjøtta hutrer i jakken og trekker luen ned over ørene. På forblåste Hognestad er Bryne i ferd med å avslutte treningen denne onsdagen. Klubbens daglige leder følger spillet nøye mens han prater med Aftenbladet.

Les også

Slik kan Sandnes Ulf redde kvaliken

Les også

Fjelde og Wemberg stoppere mot Ranheim

Les også

Bryne har kniven på strupen

  • Evalueringen av hvorfor vi slipper inn så mange mål er i gang. Skyldes det personlige feil? Taktikken? Eller har det noe med troppens sammensetning å gjøre? Det er mange ting som spiller inn. Vi må finne svaret og bli bedre defensivt til neste sesong. Vi kan ikke fortsette på denne måten.
Jeg har laget klart. I hvert fall i hodet.

Wemberg måtte avbryte

På banen foran oss er intensiteten høy. Spillerne går til, det smeller i duellene. Så kommer Krister Wemberg hinkende av gresset. Kneet ises ned, men han velger å avbryte treningen. På vei mot bilen sier han at han tror det skal gå bra. At søndagens kamp ikke er i fare.

I utgangspunktet er Wemberg bankers på midstopperplass mot Bærum, og skader er det siste Bryne trenger nå. Troppen er tynn nok i utgangspunktet.

  • Jeg har laget klart. I hvert fall i hodet. Men spillerne har ikke fått det ennå, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

Mannen fra Sandnes har ledet Bryne siden 11. september 2012. Under Larsen har Bryne spilt 99 kamper i førstedivisjon og sluppet inn totalt 173 mål. Det gir et snitt på 1,74 baklengsmål per kamp.

  • Det som har vært betyr ingenting. Vi kan ikke bruke energi på det nå. Alt vi tenker på er å vinne på søndag, sier Larsen før han setter bilen i gir og kursen mot Bryne stadion.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA RANHEIM-BRYNE

Tungt ansvar

23 år gamle Jon-Helge Tveita er en av de mange unge spillerne som får et tungt ansvar i sesongens siste kamp. Midtbanespilleren har vært i klubben de siste tre årene, men heller ikke han har noe godt svar på hvorfor Bryne slipper inn så mange mål. Denne sesongen er tallet 49. Så langt. Ser vi på de siste fire sesongene er det totale tallet 207. - Hadde vi visst hvorfor vi slipper inn så mange mål, hadde vi fikset det, sier han og smiler litt oppgitt.

Én av dem som skal nekte Bærum mål på søndag er 21 år gamle Pål Fjelde. Sammen med Krister Wemberg (23), så fremt han blir klar, stoler hele Jæren på at Fjelde skal rydde opp i midtforsvaret og sørge for at Bryne beholder plassen i førstedivisjon.

  • Å være 21 år gammel og spille en så viktig kamp ... det blir stort. Jeg gleder meg, sier Fjelde til Aftenbladet.
  • Alt sitter i hodet. Det handler om innstilling, fortsetter han.

Advarer mot Bærum

I motsatt ende av skalaen finner vi 30 år gamle Bjørnar Holmvik. Midtbanemannen har vært i denne situasjonen før og mener at begge lagene som løper ut på Bryne stadion søndag har hatt stang ut denne sesongen.

  • Bærum er et godt lag som har hatt litt marginer i mot de siste ukene. De ledet borte mot Brann, og de ledet borte mot Fredrikstad. Begge gangene slapp de inn mål helt mot slutten. For vår del må vi forsøke å se på dette som en vanlig kamp. Å finne det rette tenningsnivået blir viktig, sier Holmvik.

Sannsynlig Bryne-lag (4-4-2): Anders Kristiansen – Vegar Landro, Pål Fjelde, Krister Wemberg, Paul Addo – Robert Undheim, Sabri Khattab, Bjørnar Holmvik, Jon-Helge Tveita – Aram Khalili, Oddbjørn Skartun.

Publisert: