Nå ønsker Brann-talentet å bli lånt ut

Ibrahima Dramé (19) om fremtiden, frustrasjonen og savnet etter Badji.

VIL BORT: Ibrahima Dramé ønsker å bli lånt ut til en annen klubb.
Publisert: Publisert:
Les også

La Manga-turneringen: Se alle kampene og høydepunktene her

iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Få Brann-tenåringer har hatt like store forventninger hengende over seg som Ibrahima Dramé. Før han signerte proffkontrakt på 18-årsdagen, hadde rapporter om hans treninger og prøvespill boret seg inn i mange supporteres bevissthet. Dramé fra Senegal fikk rykte som et supertalent, som gullkalv, som en Brann kunne nyte godt av i nåtid og siden selge videre for en stor sum.

Men hans første sesong endte ikke bare med nedrykk for laget, det ble minimalt med spilletid (fem kamper) og mål (ingen) på ham personlig.

Nå kan det gå mot utlån av Dramé.

— Jeg elsker Brann, men jeg er nødt å spille. Denne sesongen kan jeg ikke sitte på benken eller tribunen, eller spille 3. divisjon (for Brann 2). Derfor håper jeg Brann kan hjelpe meg til en klubb, jeg venter på det nå, sier Dramé, som er åpen om at han ikke forventer å bli brukt mye, dersom han blir på Stadion.

— Jeg føler meg bra og har gjort gode treninger, men hvis jeg ikke får spille her, er det bedre å gå til en annen klubb. Så kan jeg heller komme tilbake til Brann.

Norling: - Må se på det

Trener Rikard Norling bekrefter at utlån av Drame er aktuelt.

— Vi fører en dialog med Ibrahima akkurat nå, om hva som er best for ham. Han behøver spilletid i år. Det er noe vi har med oss i diskusjonene. Det er viktig at han får spille, og hvis det er utlån som er det beste alternativet, må vi se på det. Helt klart, sier Norling.

Dramés spisskonkurrenter i Brann er Jakob Orlov, Erik Huseklepp, Håkon Lorentzen og Marcus Pedersen, som er ute med langtidsskade.

— Hvor lenge kan dere vente på en avklaring om Dramé, Norling?

— Dette er noe vi jobber med, det handler om å finne alternativer som er gode.

Åsane i 1. divisjon er et aktuelt alternativ.

— Vi ser det litt an. Spilleren må ønske det, for at det skal bli noe av, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Han røper at oransjetrøyene først og fremst er på utkikk etter en litt annen spisstype.

— Primært ser vi etter en bakromsspiss, og Dramé er ikke helt det. Men han er en god spiller.

Er lysten på Hønefoss

Ellers er det ingen hemmelighet at Dramé har et svært godt forhold til tidligere Brann-topp Rolf-Magne Walstad, som hentet spissen til klubben. Nå er Walstad i Hønefoss, der eks-Brann-trener Rune Skarsfjord leder laget.

— Det var de som brakte meg til Norge. Jeg ville satt pris på det hvis jeg fikk sjansen til å spille for Hønefoss, men vi får se hva som skjer, sier Dramé.

Walstad har så langt ikke besvart BTs henvendelse torsdag. Ved siden av Walstad har Dramé vært tettest knyttet opp til midtbanespiller Stéphane Badji i Brann. For få dager siden ble Badji, også han fra Senegal, solgt til tyrkisk fotball.

Dramé innrømmer at han savner kompisen.

— Stéphane var som en bror for meg, han var min storebror i Bergen, sier Dramé.

— At han har dratt er veldig vanskelig for meg, men sånn er livet i fotball. Stéphane har lært meg veldig mye. Ikke minst om trening, han er et forbilde som har vist hvor hardt jeg må jobbe.

Dramé og Badji har hatt kontakt også etter sistnevntes overgang.

— Jeg snakker med ham. Han har sagt at han tenker på meg. Jeg tenker på ham også, og unner ham alt godt. Jeg er sikker på at han vil ha suksess, sier Dramé.

Selv har han Brann-kontrakt ut 2017-sesongen. Før den løper ut, ligger det altså an til mellomspill et annet sted.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk