Utviste Piotr fikk trøst i telefonen mens kampen pågikk

— Jeg var trist, sier utviste Piotr Leciejewski.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Alt var egentlig perfekt for Brann like før slutt på Strømmen stadion. Hjemmelaget var utspilt, og Brann hadde scoret tre mål på rundt 10 sjanser. Men så, tre minutter før slutt, like etter Kasper Skaanes hadde satt inn 1–3 for Brann, glapp Brann-forsvaret.

Strømmens Madiou Konate skar inn mellom Bismar Acosta og Vadim Demidov, og kom alene med Branns keeper Piotr Leciejewski. Polakken prøvde å stoppe senegaleseren, men endte opp med å felle Strømmen-spilleren like foran mål. Dermed ble han utvist.

— Det var straffe. jeg kan ikke si noe på det, sier Leciejewski.

Se utvisningen her (artikkelen fortsetter under videoen)

Les også

Rødt kort, straffe og målshow: Nå har Brann ni strake uten tap

Taus om telefonsamtalen

Dermed måtte Leciejewski ta oppstilling i garderobebygget, der han så resten av kampen fra døråpningen. Mens han snakket i telefonen.

— Hvem snakket du med, Piotr?

— Det er privat, sier Leciejewski, og lar spørsmålet henge i luften noen sekunder før han legger til.

— Jeg var trist etter at jeg ble vist ut. Det var en enkel kamp, vi ledet 3-1, og alt så bra ut. Og så skjedde det, sier Leciejewski.

TRØST: Keeper Piotr Leciejewski vil ikke si hvem han snakket med mens kampen fortsatt pågikk i sluttminuttene i Strømmen. Foto: Anders Hoven, Digitalsport.

Brann-keeperen er en konkurransemann av de sjeldne, og er irritert på seg selv for at han ble vist ut, men det skal sies at han ikke fikk god hjelp av Brann-forsvaret i akkurat den situasjonen. Konate kom lett gjennom i stort tempo, og Leciejewski måtte agere.— Det eneste jeg kan si til mitt forsvar er at jeg trodde jeg kunne redde laget, og gjorde et impulsforsøk på å stoppe ham. Men det hjalp ikke. Slike situasjoner er 50–50. Hadde jeg vært borti ballen først, ville jeg vært helten, men slik ble det ikke. Det viktigste er at vi vant.

Les også

Huseklepp ler av ertingen fra tribunen

— Blodtrykket steg

Inn kom reservekeeper Alex Horwath. Han klarte ikke å redde Mustapha Achrifis straffe, men Brann holdt ut, og det ble 2–3. — Det så ut som om vi hadde full kontroll på slutten, men så ble det dramatikk. Blodtrykket steg og hjertet var oppi halsen de siste fem minuttene, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Sett bort fra avslutningen på kampen, mener Nilsen at Brann spilte en meget god kamp. Det sto 1–1 til pause etter mål av Martin Ramsland og Ruben Kristiansen, noe som var ufortjent, ettersom Brann var best. I annen omgang puttet Amadiya Rennie og Kasper Skaanes for Brann, før Strømmens Achrifi reduserte på straffe.

— Dette var en god bortekamp. Vi var jevnt over bra, og slapp ikke til mer enn to sjanser. Med et tosifret antall sjanser selv, så skulle vi vinne, sier Nilsen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Slapp inn spillemål

Leciejewski mener han og resten av Brann-laget må lære av det som skjedde på slutten av kampen.

— Vi må være mer fokuserte de første to-tre minuttene etter at vi selv har scoret. I denne kampen fikk vi svi for at vi ikke var det, og jeg fikk betale for den lærepengen, sier Leciejewski.

Sist Brann slapp inn et mål fra åpent spill var 6. juli mot Kristiansund. Under Nilsens ledelse har Brann syv seire, fire uavgjorte og ett tap.

— Akkurat nå ser vi veldig solide ut, og vi slipper inn få mål. En hovedgrunn til det er at vi har god kommunikasjon der bak, og alle vet at vi er nødt til å vinne for å rykke opp. Det gjør at spillerne gir 110 prosent, ikke 100, sier Leciejewski.

Nilsen mener Brann ser sterkere og sterkere ut.

— Det var irriterende å slippe inn et spillemål. Det er lenge siden vi har gjort det. Men nå øker trykket fra uke til uke. Det er slik vi vil ha det, sier treneren.

Publisert: