Soltvedt: - En ung gutt ville vært veldig fornøyd med det Kasper er forespeilet

Rune Soltvedt sier Brann har forbedret lønnstilbudet til Kasper Skaanes.

Ung gutt: Rune Soltvedt mener de fleste unge gutter ville være fornøyd med lønnen Brann nå er villig til å tilby Kasper Skaanes.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Spilleragenten Stig Lillejord betegnet torsdag Branns forslag til ny kontrakt for Kasper Skaanes som "en fornærmelse": BT er kjent med at Branns første utspill overfor Skaanes innebar at spilleren skulle tjene noe mer enn 400.000 kroner i året. Soltvedt mener ikke utspillet var en provokasjon.

Les også

Skaanes' agent: - Branns tilbud er en fornærmelse

— "Fornærmelse" får være hans ord. Jeg føler ikke det i det hele tatt. Jeg prøver ikke å fornærme spillerne våre. Vi begynte på ett nivå, og har gitt enda et tilbud.

- Er det mye høyere?

— Hadde vi kommet med summene, tror jeg ikke folk på gaten ville ment at det var en fornærmelse. Dette er forhandlinger og det er sluttresultatet som teller. Vi går inn på en ny lønnsstruktur. Med en god grunnlønn, kan man også få en høy totallønn, sier Soltvedt, som understreker at Brann håper Skaanes vil signere en ny kontrakt.

- Bonusbasert

Branns økonomi er dårlig, men klubben har en bråte spillere med dyre kontrakter. Karer som Marcus Pedersen, Erik Huseklepp og Vadim Demidov har alle avtaler som sikrer dem mellom 2,5 og mer enn 3 millioner kroner i årslønn. Klubben ønsker å endre lønnsstrukturen.

Kasper Skaanes og Brann er ikke enige om ny kontrakt.

— Vi ønsker at alle skal inn på den nye ordningen med mer bonusbaserte lønninger. Vi har ikke lansert dette til spillerne ennå, men tanken er at alle som skal re-signeres skal inn under denne ordningen. - Kom spillerne fra Start inn på ordningen?

— Vi har overtatt lønnen til Castro. Bismar (Acosta) er med i den nye ordningen. Amin (Nouri) er ikke det, hans avtale ble klar før vi var ferdig med arbeidet med den nye strukturen.

Les også

«Var Fredrikstad-kampen egentlig en perfekt start på sesongen?»

— Veien å gå

Soltvedt sier han har fått gode tilbakemeldinger, også fra spilleragenter, på den nye lønnsmodellen.

— Vi har fått signaler fra de som representerer spillerne om at dette er veien å gå. Mitt inntrykk er at alle synes dette er positivt. Spillerne kan få mer igjen i den andre enden hvis Brann gjør det bra og de spiller mange kamper

- Det virker ikke slik på Lillejord, at alle mottar modellen like godt?

— Nei, og det kan være et forhandlingsutspill, tenker jeg. Han representerer spillerne sine. Da må vi bare respektere at han ønsker at spillerne sine skal ha best mulig lønn. Han bruker ulike virkemidler for å få dette i havn. Det er vanskelig for oss å gå inn på summer, men jeg tror nok at en ung gutt ville vært veldig fornøyd med det Kasper er forespeilet. Så kan man godt sammenligne med andre spillere, men vi er nødt til å gjøre noe med lønnsstrukturen i klubben.

Publisert: