Kristoff-manager: – Neste sesong kan bli hans beste noensinne

Alexander Kristoffs manager, Joona Lauka, tror EM og VM var et vendepunkt i nordmannens nedadgående resultatkurve.

Publisert: Publisert:

Alexander Kristoff møter familie og presse etter dopingkontrollen for andreplass i fellesstart menn elite VM i landeveissykling i Bergen søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Alexander Kristoff måtte se Peter Sagan bli historisk ved å ta sin tredje strake VM-tittel foran folkehavet i Bergen søndag. Katusha-rytteren måtte ta til takke med sølvet.

– Han var her for å vinne. Ingen ville si det offentlig, men målet var klart, sier Kristoff-manager Joona Lauka til NTB.

– Tror du han vil bli fornøyd med sølv, når han tenker tilbake på det om en stund?

– Nei. Hvis han hadde vært fornøyd med det, hadde han ikke vært Alexander Kristoff, svarte manageren.

Les også

TV-kameraene fanget opp utspekulert juks under Bergen-VM

I verdenstoppen

Etter å ha prestert på skyhøyt nivå og tatt flere store rittseirer, særlig i 2014- og 2015-sesongen, har Kristoff hatt en nedadgående resultatkurve. Etter Tour de France denne sesongen har imidlertid nordmannen vist tegn på bedring med EM-gull og seier i London-Surrey Classic.

– Etter Tour de France har han helt klart vært blant verdens tre-fire beste ryttere. Jeg tror det var et vendepunkt for en ny start, sier Lauka - og tilføyer:

– Han var på et kjempehøyt nivå, så sank det litt, men jeg tror formen han har vist fra Tour de France tilsier at det blir enda bedre.

Lagskifte

Kristoff bytter lag fra Katusha til UAE neste sesong.

– Nå gjenstår ett ritt med Katusha, så blir det en fortjent ferie, sa sølvvinner Kristoff til NTB etter søndagens løp.

Å bytte lag tror Lauka kan gjøre underverker for 30-åringen.

– Det å bytte lag er bra for motivasjonen, og det hjelper å bytte rutiner. Jeg er sikker på at han vil ha en veldig god sesong neste år. Forhåpentligvis hans beste noensinne.

Er sykkel-VM i Bergen et VM i bergensk selvgodhet eller en sykkelfest? Og hva er det Ronny Deila gjør galt i Vålerenga? Hør Aftenpodden Sport her nå:

Publisert: