Disse kan ta over for Hareide: – Han har den rette tilnærmingen

Hovedtrener Åge Hareide informerte torsdag om at han ikke forlenger kontrakten med Rosenborg. Disse mener ekspertene kan være aktuelle.

KANDIDATER: Kjetil Knudsen (t.v.), Dag-Eilev Fagermo (midten) og Erik Hamrén (t.h) bør være kandidater til å ta over for Hareide, ifølge eksperter og RBK-kjennere.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Erik Hamrén, svarer TV 2-profil Jesper Mathisen på spørsmål om hvem som kan ta over etter Hareide og utdyper:

– Han vet hva det går i på Lerkendal, og har god erfaring derifra. Det blir veldig interessant å se hvem som kommer inn. Jeg tror ikke de går for en helt fersk trener. Det må være en som har en del erfaring.

Svensken ledet Rosenborg mellom 2008–2010. Han vant Eliteserien to ganger med trønderne.

Tidligere Eliteserien-profil og VGs fotballekspert Bernt Hulsker mener det burde være en utenlandsk trener som må til for å få skikk på Rosenborg.

– Jeg tror ikke det er noen trenere her til lands som kan kle den rollen, og det må veltes store, store lass for å snu den skuta oppe i Trondheim, sier Hulsker i «Bernt oppsummerer»:

Tidligere Rosenborg-bauta Bent Skammelsrud er litt mer usikker på hvem som både kan passe inn i jobben, og vil se på det som en interessant jobb.

– Man har jo en trener i Bodø (Kjetil Knutsen) og en i Vålerenga (Dag-Eilev Fagermo). Men så må vi også stikke fingeren i jorda og tenke hvorfor skal de gidde å komme til Rosenborg?

– Er det en jobb som frister for dem? spør Skammelsrud.

Fagermo tok over Vålerenga i 2020, etter å ha leder Odds Ballklubb i 13 år. Hans største bragder er to serie-medaljer og en cupfinale med Skiens-klubben.

Les også

Profilert toppdommer om VAR: - Norsk fotball står ved et veivalg

VGs fotballekspert Kai Bardal deler Skammelsrud syn om at Bodø/Glimt-treneren ville vært en god erstatning.

– Jeg mener Rosenborg bør ansette Kjetil Knutsen. Han har den rette tilnærmingen med fokus på treningsmetodikk – og kan trene spillerne til god fotballform, sier Bardal og fortsetter:

– Han har utviklet mange gode spillere tidligere – også navn som vi knapt har hørt om før – og har gjort det bra i Bodø/Glimt. Så han er absolutt en god kandidat.

Les også

Hareide forlenger ikke med RBK: – Nå skal jeg prioritere andre ting

Knutsen har vært en braksuksess i Bodø, og ledet klubben til sin første seriemesterskap. Glimt kom på andreplass året før, noe som var deres første medalje på 16 år.

– Jeg har ikke snakket med Rosenborg. Jeg skal være ærlig på at det kom mange telefoner i går, men jeg svarte ikke på noen av dem. Det blir et kjedelig svar fra meg, sier Knutsen til Avisa Nordland og fortsetter:

– Jeg trener Bodø/Glimt, og hva som skjer i Trondheim bruker jeg null kalorier på. Jeg har ikke tenkt å kommentere det på noen som helst måte i respekt for jobben jeg har og den arbeidsgiveren jeg har. Som jeg har sagt før, det er flott i Bodø.

Knutsen sin kontrakt med Bodø/Glimt strekker seg til sommeren 2022.

Styreleder i Rosenborg Ivar Koteng legger ikke skul på interessen for Glimt-treneren:

– Han er selvfølgelig på lista vår. Han er en dyktig og interessant trener, sier han til pressen.

Han informerer også om at det er sportslig leder Micke Dorsin som skal lede trenerjakten.

Et annet navn som blir trukket frem som en mulig kandidat er HamKam-trener Kjetil Rekdal.

– Mitt fokus er HamKam, sier Rekdal til VG.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering