«Caro» hjalp Barcelona til Champions League-finale

(Barcelona-Paris Saint-Germain 2–1, 3–2 s. lagt) Det blir i hvert fall én norsk fotballspiller å se i Champions League-finalen i Göteborg 16. mai.

  • Jostein Magnussen, VG
Publisert Publisert

Caroline Graham Hansen (26) har sannelig gjort seg fortjent til å være der.

I returmøtet mot Paris Saint-Germain i ettermiddag hadde «Caro» regien da Barcelona økte til 2–0. 30 minutter var spilt da Graham Hansen serverte Lieke Martens med en genial pasning på bakerste stolpe – bare se her:

Martens første mål var imidlertid ikke «ferdig-scoret». Da gjorde den nederlandske landslagsspissen det meste selv og sendte Barcelona i føringen allerede etter syv minutter med et velplassert skudd i lengste hjørne.

Blir det «norsk» motstand i finalen? Se Chelsea-Bayern München på VG+ her

Med 2–0 og 1–1 i første kamp så det lyst ut for katalanerne. Så utnyttet Marie-Antoinette Katoto rot i Barcelona-forsvaret på en corner og reduserte til 2-1. Da var det spenning igjen.

Jennifer Hermoso, som scoret det viktige bortemålet for Barcelona i den første semifinalen, hadde et skudd i stolpen. Da var det spilt 69 minutter. Minuttet senere var tverrliggeren i veien på en corner.

Innbytter Asiat Oshoala burde økt til 3-1 da hun kom alene med PSG-keeperen rett før slutt, men Christiane Endler reddet med en beinparade.
På Estadi Johan Cruyff var stadionlyd «på boks» i dag erstattet med ekte publikum. 1000 tilskuere fikk lov til å slippe inn på hjemmearenaen hvor Barcelona ikke har tapt en kamp siden februar 2019.

Barcelona er i sin andre mesterliga-finale på tre år, men jakter fortsatt sin første Champions League-tittel. Lagets første finale i 2018/2019 endte med 4–1-tap for Lyon.

Om det blir Bayern München eller Chelsea som blir motstander på Gamla Ullevi, blir klart senere i ettermiddag.

Publisert
  1. Womens Champions League
  2. Caroline Graham Hansen
  3. Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Laksevåg-gjengen skapte liv i Vågen. Se bildene fra 17. mai.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her rydder de Nygårdsparken etter 17. mai

  2. R-tallet synker i Helse Bergen

  3. «De unge er ikke Branns problem. Det er de erfarne som svikter.»

  4. – Kommunen er på ville veier i Eidsvåg

  5. Da koronasyke lå for døden, slapp smittede pårørende inn bakdøren

  6. Flere ulykker med sparkesykkel