«Caro» hjalp Barcelona til Champions League-finale

(Barcelona-Paris Saint-Germain 2–1, 3–2 s. lagt) Det blir i hvert fall én norsk fotballspiller å se i Champions League-finalen i Göteborg 16. mai.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Caroline Graham Hansen (26) har sannelig gjort seg fortjent til å være der.

I returmøtet mot Paris Saint-Germain i ettermiddag hadde «Caro» regien da Barcelona økte til 2–0. 30 minutter var spilt da Graham Hansen serverte Lieke Martens med en genial pasning på bakerste stolpe – bare se her:

Martens første mål var imidlertid ikke «ferdig-scoret». Da gjorde den nederlandske landslagsspissen det meste selv og sendte Barcelona i føringen allerede etter syv minutter med et velplassert skudd i lengste hjørne.

Blir det «norsk» motstand i finalen? Se Chelsea-Bayern München på VG+ her

Med 2–0 og 1–1 i første kamp så det lyst ut for katalanerne. Så utnyttet Marie-Antoinette Katoto rot i Barcelona-forsvaret på en corner og reduserte til 2-1. Da var det spenning igjen.

Jennifer Hermoso, som scoret det viktige bortemålet for Barcelona i den første semifinalen, hadde et skudd i stolpen. Da var det spilt 69 minutter. Minuttet senere var tverrliggeren i veien på en corner.

Innbytter Asiat Oshoala burde økt til 3-1 da hun kom alene med PSG-keeperen rett før slutt, men Christiane Endler reddet med en beinparade.
På Estadi Johan Cruyff var stadionlyd «på boks» i dag erstattet med ekte publikum. 1000 tilskuere fikk lov til å slippe inn på hjemmearenaen hvor Barcelona ikke har tapt en kamp siden februar 2019.

Barcelona er i sin andre mesterliga-finale på tre år, men jakter fortsatt sin første Champions League-tittel. Lagets første finale i 2018/2019 endte med 4–1-tap for Lyon.

Om det blir Bayern München eller Chelsea som blir motstander på Gamla Ullevi, blir klart senere i ettermiddag.

Publisert: