Bizet Ildhusøy takker for seg i Vålerenga: – Utrolig fin reise

(LSK Kvinner-Vålerenga 1–1) Vålerengas håp om å kopiere 2020-gullet henger i en tynn tråd. De tre kampene mot gullrivalene har gitt dårlig uttelling: Ett av ni mulige poeng. Etter kampen takket Celin Ildhusøy Bizet for seg i Vålerenga.

FERDIG I VÅLERENGA: Celin Ildhusøy Bizet takket for seg i Vålerenga etter onsdagens kamp mot Lillestrøm.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det har vært en utrolig fin reise fra 2017 med junior laget til i dag med mål i min siste kamp for Vålerenga, skriver Bizet Ildhusøy på sin Instagram-konto.

Stjernespilleren kom til hovedstadsklubben i 2019 og vant både toppserien og cupen i 2020. Torsdag ble det kjent at hun er på vei til Paris Saint-Germain.

– Jeg er veldig takknemlig og heldig som har vært i Norges beste fotballmiljø, Vålerenga! Fine folk, gode medspillere og et bra støtteapparat – Har hjulpet meg på vei! Takker for meg og ses igjen, skriver den regjerende seriemesteren.

Vålerenga kom rett fra tap mot Rosenborg (1–2) og Sandviken (0–3) til gigantmøte nummer tre mot Oslo-gryte-rivalen LSK Kvinner. Celin Bizet Ildhusøy reddet 1–1 for Vålerenga da ballen traff henne i hodet (!) - og hun lo hemningsløst av sin egen scoring.

– Jeg kjente bare at jeg fikk en jævel på siden og hørte jubelen. Kanskje litt heldig, smiler Vålerenga-spilleren i NRK-intervju.

Rosenborg og Sandviken møtes til toppkamp lørdag. Med seier ligger trønderne åtte poeng foran Vålerenga når serien er halvspilt i 2021.

LSK-JUBEL: Fra v.: Emilie Woldvik, Mimmi Löfwenius, Justine Vanhaevermaet, Emilie Haavi og Ina Gausdal etter Löfwenius’ 1–0 mål.
Les også

Dønnum vil forlate Vålerenga: – Hører hjemme i en bedre liga

– Vi konkurrerer bare med oss. Vi gjør en like god vårsesong som i fjor, sier Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen til NRK.

– Jeg er ganske fornøyd med kampen. Målet er å bli bedre på sikt, sier dansken.

Vertene kunne gå til pause med 1–0 ledelse i «kulden» i LSK-hallen. Camilla Linberg gikk til dødlinjen og la på lærebok-vis tilbake 45 grader inn. Der sto veteranen Mimmi Löfwenius og dundret til på første berøring. Ballen gikk opp i nettaket.

Les også

Toppkampen som inneholder alt: – Sykt gira på å vinne

Vålerenga åpnet kampen best, men så plutselig kom Lillestrøm-damene.

– Vi finner knappen, smiler LSKs Emilie Haavi i pausen på NRK-sendingen.

Og Vålerenga åpnet sterkt i 2. omgang, som de gjorde i 1. omgang, men så kom LSK Kvinner til et par gode muligheter til å øke.

– De gir LSK muligheter til å kontre, fastslo NRK-eksperten Melissa Wiik-Kovàcs på direkten.

Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen måtte unnvære en skadet Elise Thorsnes og startet med Celin Bizet Ildhusøy, Katie Stengel, Rikke Marie Madsen og Synne Jensen som de fire nærmest LSK-målet. Tidlig i 2. omgang kom Rikke Nygard inn for amerikanske Stengel.

Les også

Bakke slår tilbake mot Dønnum: - Smålig

Med 26 mål på åtte toppseriekamper før denne lå det Vålerenga-scoring i luften. Etter 78 minutter ble det 1–1 ved Celin Bizet Ildhusøy, som ble truffet i hodet da Emilie Marie Woldvik prøvde å klarere. VIF-spilleren smilte bredt da hun ble gratulert av lagvenninnene med scoringen.

– Hun blir skutt i hodet og så går ballen i mål, kommenterer Melissa Wiik-Kovàcs på NRK.

– Det er en fryktelig sur måte å slippe inn mål på, sier LSK-trener Knut Slatheim.

– Vi har kontroll i mesteparten av matchen. Det kjennes jævlig surt, sier målscorer Löfwenius i NRK-intervju.

Vålerenga vant alle kampene mot LSK Kvinner sist sesong – inkludert cupfinalen.

Etter denne serierunden tar Toppserien sommerferie til den 7. august.

PS: I helgen ble det 2–2 da Vålerenga og Lillestrøm møttes i Eliteserien.

Publisert:

Toppserien

SVUTMP
1Vålerenga12102038102832
2Rosenborg117222361723
3LSK Kvinner11632179821
4Brann115242017317
5Røa123451718-113
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk