Herrems svakeste børskarakter på ni år: – Herregud

TOKYO (VG) Hun røk på to utvisninger og forsvant ut av kampen før det var gått et kvarter. Camilla Herrem (34) leverte ifølge VG-børsen sin svakeste kamp i mesterskap på ni år mot Angola. Torsdag møter håndballjentene Montenegro.

DOBBELT UTVIST: Camilla Herrem hadde ingen god kamp i OL-arenaen Yoyogi mot Angola.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Herregud. Hva skal man tenke? Jeg vet ikke, jeg.

VG belønnet Herrem med 2 av 10 mulige børspoeng etter skuddbom på en kjempesjanse og to utvisninger i løpet av seks minutter og seks sekunder mot. Meritterte Herrem ble kåret til beste venstrekant både under EM 2020 og VM 2021 og leverte en god OL-start mot Sør-Korea.

Vi må 75 mesterskapskamper tilbake - til Serbia-EM 2012 - for å finne en kamp hvor veteranvingen bare fikk 2 poeng på vår spillerbørs. Det var bedømmelsen etter tre strake bomskudd mot Ukraina i Beograd.

Les også

Håndballjentene takker for kjeften: – Dette holder ikke!

– Jeg forsto ikke så mye av den andre utvisningen, for å si det sånn. Den første var grei. Da kom jeg i full speed. Men den andre?

Hun ler av det hele.

Camilla Herrem så ut som et spørsmålstegn. Hun gikk etter hvert rolig ut på benken og satte seg. Der ble hun kampen ut mot Angola.

– Jeg hadde to tominuttere. Og så synes jeg Sanna (Solberg-Isaksen) spiller bra. Da er det helt fint, beskriver hun.

– Det var greit å bli sittende på benken?

– Ja, når vi spiller på dette nivået skal man få stå om man spiller bra. Vi er et lag. Det viktigste er at vi vinner kamper, sier håndballjentenes mangeårige visekaptein.

– En slik minus-opplevelse setter deg ikke ut?

– Nei, nei. Jeg tror alle nå bare gleder seg til å spille neste kamp mot Montenegro. Vi vil ha mer fart og en litt kjekkere håndballkamp.

Helt uten kamptrening var Sola-spilleren i mars med på å tape 23–28 for nettopp Montenegro i OL-kvaliken.

– Det var virkelig tungt å tape for dem. Den kampen sitter godt i minnet. Vi er ekstremt giret på å vise oss fra en litt bedre side, sier Herrem om kampen hvor Norge bommet på 12 av 18 opplagte målsjanser.

Les også

Folkebørsen: Løftet Norge på svak dag

Mens Herrem satt på benken traff erstatteren Sanna Solberg-Isaksen etter hvert på syv strake skudd mot Angola tirsdag.

– Jeg har ventet litt på Sanna. Hun har slitt med uttellingen sin, timing og høyde i skuddene. Hun har jobbet med å finne løsninger og det løsnet veldig i 2. omgang her. Det var godt for henne, beskriver landslagssjefen.

Thorir Hergeirsson mener det betyr mye for laget.

– Ja, det er klart. Nå har vi to venstrekanter som er på hugget.

Solberg-Isaksen – til daglig i danske Esbjerg – har bare i en av sine 163 landskamper scoret flere mål – 9 i EM-kvalifisering mot Sveits for tre år siden.

Publisert: