Talentet Melina (14) forbløffer: – Veldig imponerende

Samtidig som storebror og sandvolleyballstjerne Anders Mol (24) skal kjempe om OL-gull i Tokyo, imponerer lillesøster Melina Mol (14) i Norge.

ANNENPLASS: Melina Mol (til høyre) på 14 spilte finale i Norgestour på seniornivå sammen med søskenbarnet Frida Berntsen (20).
 • Ida Høidalen, VG
Publisert Publisert

– Jeg synes først og fremst det var veldig gøy å spille. Det var veldig gøy å spille på et så høyt nivå og klare å utfordre toppen i Norge, sier Melina Mol til VG.

Forrige uke klarte hun som 14-åring å spille seg til finale i Norgestour på seniornivå i sandvolleyball. Det endte med annenplass.

VGs OL-studio: Få siste nytt her

Turneringsleder i Norges Volleyballforbund, David Cox, sier til VG at han ikke kan huske at en 14-åring har vært i finale i en stor nasjonal turnering tidligere.

– Hadde du trodd du skulle klare å nå finalen?

– Nei, absolutt ikke! Målet var egentlig bare å ha det gøy og se hvordan det gikk med oss sammen, sier Mol.

I turneringen spilte hun sammen med søskenbarnet Frida Berntsen (20).

OL-favoritter

Melina Mol er lillesøsteren til verdens beste sandvolleyballspiller, Anders. Akkurat nå er han på plass i Tokyo med makker Christian Sørum. De er blant favorittene til OL-gull.

Familien Mol er altså ikke som alle andre familier. Alle de fem barna spiller sandvolleyball – og far Kåre Mol er trener. I tillegg til Anders og Melina, er eldste bror Hendrik (27) en del av Norges nest beste lag. Markus (19) tok forrige uke sølv i U20-EM. Også femtemann Adrian spiller.

Nå gleder søskenflokkens eneste jente seg til å se storebroren i OL.

– Det blir kjempegøy. Jeg skal heie mye hjemmefra. Det er veldig stort at de deltar i OL, forteller hun.

Hun har ikke overraskende blitt inspirert av å vokse opp med en haug volleyballbrødre.

– Det er en veldig stor motivasjon å ha noen som er så gode i familien. Det gir meg ekstra motivasjon til å fortsette. Målet mitt er å se hvor god jeg egentlig kan bli, også tar jeg det litt derfra, sier Melina.

– Veldig imponerende

Hennes prestasjon på seniornivå er gøy å oppleve for resten av familien.

– Det er veldig imponerende, men vi er ikke så veldig overrasket, sier eldste bror Hendrik Mol.

– Hvor god kan hun bli?

– Det er ingen tvil om at hun har veldig stort potensial. Hun kjenner nok litt på det selv også, men i den alderen der har hun alt å vinne. Og det å spille i den perioden er så kjekt, for hun blir bare bedre og bedre nesten for hver helg som går, svarer Hendrik Mol.

Les også

Mol og Sørum jakter OL-gull i Tokyo: – Vil være dumt å ha et annet mål

På spørsmål om hva som er Mol-familiens «hemmelighet», svarer han at han tror det har vært viktig at det har blitt bygd et stort sandvolleyballanlegg i hjembygda Strandvik.

– Det er en veldig kort kjøretur til vi kan trene på fantastiske fasiliteter. All ære til de som har stått i spissen for det, sier han.

VERDENS BESTE: Anders Mol og Christian Sørum i 2019.

– Ligner litt på Anders

Også mor Merita Mol er stolt over hva datteren får til – men var litt mer overrasket enn broren da hun klarte å nå en finale på seniornivå.

– Jeg visste hun spilte med en god og erfaren spiller, men at de skulle ta det helt til finale var litt over forventning, sier hun.

Moren mener 14-åringen har flere likhetstrekk med verdensstjernen Anders.

– I utviklingen ligner hun litt på sånn Anders var. De er gode med ball og har spilt med ball fra de var veldig små. De har vokst opp i dette miljøet og har brødre som forbilder. Så hun har lært litt av dem, sier hun og avslutter:

– Men hun må gjøre jobben selv, og sånn sett har hun vært veldig ivrig de siste årene. Hun har utviklet seg mye det siste året.

PS: Anders Mol og Christian Sørum spiller første OL-kamp lørdag 24. juli 15.00 norsk tid mot australske McHugh/Schumann. OL sendes på Discovery+.

Publisert
 1. OL 2021
 2. Anders Mol
 3. Markus Mol
 4. Sandvolleyball
BT anbefaler

Har kjøpt Tollboden: – Det blir ikke kebab her, altså

Etter å ha huset tollere i 260 år, er Tollboden på Nordnes solgt og blir pusset opp. Dette er de nye eiernes planer for et av Bergens mest historiske bygg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

 2. – Det burde vært slik helt fra starten

 3. Familien prøvde å få kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt.

 4. Én har åpent, den andre er stengt. Dette er grunnen.

 5. Over 50.000 meldinger om mulige vaksine­bivirkninger. – Det tolkes i verste mening.

 6. To fikk i seg røyk da smultgryte tok fyr