Fredric Aasbø i tårer over Formel Drift-tittel

Fredric Aasbø (36) har vunnet Formel Drift-tittelen for andre gang. En emosjonell nordmann er i tårer på banen i California søndag morgen norsk tid.

 • Ole Kristian Strøm, VG
Publisert Publisert

Mesterskapstittelen var klar allerede etter at han hadde vunnet semifinalen sin. Det betydde at ingen kunne slå Aasbø sammenlagt. Litaueren Aurimas Bakchis ble for sterk i en hel-europeisk finale i dette amerikanske sirkuset. Men det betydde ingenting for Fredric Aasbø. Det viktigste var å sikre mesterskapet.

– Dette har vært så mye tøffere enn da jeg vant sist, i 2015. Jeg har fått bedre og bedre bil. Jeg drømte i natt om at foreldrene mine var her i dag, det er de ikke, men de er her i ånden, sier Aasbø i arenaintervjuet.

– Jeg har vært utenfor komfortsonen i helgen. Det er et så sterkt felt jeg kjører mot. At jeg klarer å levere så bra, er jeg veldig glad for. Det smaker så godt, det er derfor det kommer så sterke følelser. Det var et tidspunkt at jeg spurte meg selv om jeg fortsatt «har det».

NORSK STJERNE: Fredric Aasbø.
Les også

Kreftfri og VM-klar: – Målet er å ta gull

Nordmannen ledet med fattige 19 poeng til Chelsea DeNofa og 20 poeng til Matt Field foran det siste løpet i sesongen. Den sterke litaueren Aurimas Bakchis på 4. plass kunne også fortsatt vinne gull.

Aasbø kjører Toyota for Papadakis-teamet. Han vant sist mesterskapet i 2015. Årets siste løp gikk nettopp i California – nærmere bestemt i Irwindale.

I tillegg til å være racerfører, har han vært stuntfører i «Børning»-filmene.

Fredric Aasbø i aksjon på Irwindale-banen.

I åttendedelsfinalen var Jonathan Hurst motstander. Amerikaneren smelte inn i nordmannen, men ikke verre enn at han kunne fortsette. Dommerne var enstemmige i sin dom: Seier til Aasbø.

Motstander i kvartfinalen var lagkameraten i Papadakis-teamet Ryan Tuerck - og det var utvilsomt ikke sånn at han la seg for nordmannen. Men to av de tre dommerne pekte på Aasbø som vinner, mens den tredje ville ha en kjøring til for å bestemme seierherren.

– Det er en slags kannibalisme her ute, smiler Aasbø på direktesendingen.

De to nærmeste konkurrentene om tittelen, DeNofa og Field, møttes i kvartfinalen. Der gjorde DeNofa en feil som betydde at Field var klar for semifinalen.

Les også

Mikkelsen ble verdensmester uten å starte: – Det er ikke der jeg helst vil være

Aasbø kjørte mot Vaughn Gittin jr. i semifinalen - og tok en enstemmig seier hos dommerne.

I drifting møtes to sjåfører til duell i presisjonskjøring på en kort bane der det skal sladdes fra start til mål, og vinnerne kåres av et dommerpanel etter to løp. I motsetning til vanlig motorsport handler det altså ikke om stoppeklokken, men derimot om å sladde mer spektakulært enn noen andre gjennom svingene.

Den andre nordmannen, Simen Olsen, kom til åttendelsfinalen - og er dermed årets nykommer i Formel Drift.

Publisert
 1. Fredric Aasbø
 2. Motorsport
 3. Drifting
 4. Simen Olsen
BT anbefaler

Kapteinen hyller «Kniklas». Måten han lader opp på, forundrer.

Brann sendte publikum til himmels igjen og igjen og igjen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. MC-ulykke på Voss: – Fremstår som alvorlig

 2. Se de fantastiske bildene av fyrverkeriet

 3. Da sjefen fikk en telefon, trodde han det bare var tull

 4. – Jeg er ufør, og jeg er ferdig med å skamme meg

 5. Før så de ikke vitsen med å gå i tog. – Nå er det dessverre blitt mange flere ukrainere i Bergen.

 6. Oppunder 300 politi­oppdrag: – Det har vært særdeles travelt