Dennis Hauger (18) vinner av Formel 3-mesterskapet

To løp gjenstår, men Dennis Hauger (18) er allerede vinner av Formel 3-mesterskapet etter fredagens kjøring i Sotsji. Veien mot Formel 1 fortsetter med Formel 2 i 2022.

  • Ole Kristian Strøm, VG
  • Jonathan Simchai Hansen, VG
Publisert Publisert

Gullet ble sikret med 2. plass på veiene rundt OL-anleggene ved Svartehavets bredd fra vinterlekene i 2014.

– Jeg må si takk til laget. Jeg elsker dem alle. Det har vært en helt utrolig sesong. Nå skal vi bruke lørdag og søndag på å sikre lagmesterskapet også, sa Hauger i et intervju på Viasport etter triumfen.

9. plassen i kvalifiseringen ga Hauger fjerde beste startspor - etter de spesielle reglene i Formel 3.

Han kjørte seg opp til 3. plass, så 2. plass og hadde også kunnet vinne løpet - men kjørte forsiktig for å unngå uhell. Det var hans niende pallplass for sesongen. Amerikaneren Logan Sargeant vant løpet i Sotsji.

– I starten forsøkte jeg å holde meg bak. Jeg hørte at Jack Doohan var langt bak, så jeg prøvde å minimere risikoen. Så følte jeg at jeg hadde god nok fart til å komme meg fremover, men jeg tok ingen unødvendige sjanser. Det var mesterskapet som var viktigst i dag, forteller Hauger. Ikke siden hans manager Harald Huysmans dager har en nordmann vært nærmere målet om å kjøre Formel 1. Aldri tidligere har en nordmann vunnet en så gjev Formel-triumf.

– Dennis skriver historie. Dette er det største en nordmann har gjort i Formel noen gang, sier Huysman (62), som ikke var så langt fra Formel 1 for drøyt 30 år siden.

MESTER: Dennis Hauger fotografert tidligere i 2021.
Les også

Sjefen til Dennis Hauger: – Han var en guttunge. Nå er han en mann.

Mannen som avgjør fremtiden til Red Bull-fører Dennis Hauger er mektige Helmut Marko (78). I et intervju med VG for et par uker siden helte Red Bull-toppen kaldt vann i blodet på nordmenn som tar det som en selvfølge at Norges stortalent skal bli Formel 1-fører.

– Det første året i Formel 3 var ikke bra. Nå imponerer han stort. Ingen vet hva som kommer til å skje i Formel 2. Om Dennis kommer til Formel 1 eller ikke, avhenger av hvordan han gjør det i Formel 2, sa Marko på telefonen til VG. Han slo fast at Hauger skal kjøre Formel 2 neste år.

Løpet i Sotsji skulle opprinnelig ha gått lørdag, men det er meldt store mengder regn – og derfor ble det flyttet fram én dag.

På Zandvoort for tre uker siden tok Dennis Hauger årets fjerde seier i Formel 3. Nordmannen har vært ganske dominerende i mesterskapet i 2021, men før helgens tre løp i Russland er det likevel en teoretisk mulighet for at australske Jack Doohan går forbi.

Doohan sa på forhånd at «presset er på Hauger» og at han fortsatt ser muligheten til å ta mesterskapet. Men sønnen til roadracing-legenden Mick Doohan rotet seg fullstendig bort i fredagens løp og fikk ikke poeng.

Hauger har nå 205 poeng mot Doohans 154.

Les også

Lewis Hamilton: Raskeladden

Hvor stort er så dette sammenlignet med Petter Solbergs VM-gull i rally i 2003? Atle Gulbrandsen er både sportssjef i Norges Bilsportforbund og kommentator på Viaplay:

– Da Petter Solberg ble verdensmester i 2003, sto hele Norge stille. Vi er ikke der ennå med Dennis Hauger, selv om interessen er enorm. Men skulle Dennis komme til Formel 1, og kjempe i toppen der, tror jeg det vil vekke langt større interesse enn hva som var tilfelle for Petter, ikke minst internasjonalt, hvor Formel 1 er større enn rally-VM, er Gulbrandsens vurdering.

Hauger kjører for PREMA-teamet, som vant mesterskapet både i 2019 og 2020. Etter det VG erfarer er det store muligheter for at Hauger kommer til å kjøre for PREMA også i Formel 2 i 2022.

Dennis Hauger ble allerede som 14-åring plukket opp av Red Bull-systemet med tanke på å utvikle ham til Formel 1-fører.

Publisert
  1. Motorsport
  2. Dennis Hauger
BT anbefaler

Har kjøpt Tollboden: – Det blir ikke kebab her, altså

Etter å ha huset tollere i 260 år, er Tollboden på Nordnes solgt og blir pusset opp. Dette er de nye eiernes planer for et av Bergens mest historiske bygg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. «Kom dåke ut», skrik 14-åringen til søskena. Han høyrer at det er heilt stille i framsetet.

  2. Brann-kapteinen er på vei vekk

  3. Familien prøvde å få kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt.

  4. Naken mann stjal boxershorts

  5. 897 nye smittede – men stadig færre innlagt

  6. Vi har ikke homofile, sa presidenten. Da flyktet de til Bergen.