Karadas kan bli satt ut av laget etter tabbe mot Hammarby

Brann kom tilbake i kampen og ledet. Så kom missen som fikk en rasende Rikard Norling til å røske seg i håret.

Azar Karadas hadde ingen heldig kamp mot Hammarby.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Hammarby-Brann 3-2

Brann åpnet med en forferdelig svak omgang hvor Hammarby knapt lot gjestene låne ballen. Svenskene trillet, rullet, kombinerte, spilte vegg, driblet — you name it. Alt med Brann-spillere som heseblesende statister.

I 2. omgang ble det helt annerledes. Kristoffer Larsen utlignet. Brann fikk kontringsspillet til å sitte, og plutselig var Jakob Orlov fremme med en scoring fra 0,5 meters hold. Brann var i føringen, og åpningsomgangen var glemt.

Men kynisme har aldri helt vært Brann sin greie, og da Kennedy Bakircioglü mottok en ball inne i Branns straffefelt da 68 minutter var spilt, kom Azar Karadas bakfra. Med en kroppstakling egnet for å felle storvilt, ble Hammarbys nummer 10 most i bakken.

Da jublet hjemmefansen over dommerens pipestøt, mens Rikard Norling fortvilet snurret rundt og forsøkte å slite av seg hele hårmanken. Han var åpenbart og overtydelig rasende.

Les også

Stabilt ustabile

Les også

Styrket selvtilliten tross tre baklengs

Les også

Amin Askar signerer for Sarpsborg

— Bedre fremover

BT er kjent med at Karadas' rufsete vinterprestasjoner har mer enn bidratt til at Bismark Acosta ble det siste tilskuddet til en forsvarsrekke som fra før inneholdt minst fem andre spillere som kan spille midtstopper.

Norling blir diplomatisk når han får spørsmål om straffesituasjonen som fikk ham til å fortvile:

- Du holdt på å rive av deg hele sveisen?

— Ja, du forstår jo hva jeg sier med det. Jeg... Jeg får se på den situasjonen om det er noe vi kan gjøre bedre fremover...

Trolig innebærer feilen at Karadas snarest mulig flyttes ut fra Branns startoppstilling - kanskje kan han bli vraket allerede til serielaget 2. påskedag - til tross for at Acosta ennå ikke har trent med sitt nye lag.

— Hadde vi vunnet 2-1, ville vi vært utrolig fornøyde. Jeg får hjem på kammerset og kikke på det. Det er sikkert en del defensive håndteringer og noen balltap som kunne vært gjort bedre, sier Norling.

- Opp og ned

Azar Karadas leverte en begredelig forestilling også mot Start i spanske La Manga. Etter den kampen, var det meningen at Fredrik Pallesen Knudsen skulle erstatte veteranen i den påfølgende dysten mot Sarpsborg. Men Knudsen ble syk, og Karadas beholdt plassen. Den har han hatt siden. Midtstopperen innrømmer at han ikke har vært stabil i vinter.

— Kampmessig har det vært opp og ned, men i forhold til trening og utvikling har det vært en meget god vinter. Jeg har fått trent maksimalt. At det går litt opp og ned i en forsesong, det er slik det bruker å være. Men det har ikke blitt delt ut poeng ennå, det er nå alvoret begynner, sier han.

Han er ikke i tvil om at straffen var korrekt idømt

— Jeg ble litt ivrig der, litt for trygg på at jeg skulle håndtere den duellen. Det var ikke helt som man ønsket, det. Jeg følte det var et rett idømt straffespark.

- Hva tenker du om at Brann har hentet inn Birmark Acosta?

— Jeg ønsker alle gode spillere velkommen til klubben, alle som kan heve oss. Jeg er en herdet type som har holdt på lenge, i mange klubber med tøff konkurranse. Jeg får ta opp kampen. Jeg kan ikke frykte det. Jeg vet hva jeg er god for, det er ingen som har klippekort på laget.

- Er du fortsatt aktuell som spiss?

— Ja, det er opp til Rikard å bestemme. Det var en del av pakken da jeg kom til klubben, at jeg kan spille i begge posisjoner.

Publisert: