- Ikke Norlings ansvar

Brann har vært historisk svake under Rikard Norlings ledelse. Men Brann-treneren har fortsatt støtte blant fotball-profiler.

NEDTUR: Det ville seg ikke mot Viking hjemme i Bergen søndag kveld.
  • Birgitte B. Lygre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Etter gårsdagens tap for Viking har Brann seks tap på rad på Stadion. Det er klubbens lengste tapsrekke på hjemmebane i moderne tid.

TV 2-journalist Davy Wathne mener uføre Brann nå befinner seg i, ikke er trener Rikard Norlings skyld. Han mener nedturen startet allerede for mange år siden.

JOBBER I TV 2: Davy Wathne har fulgt Brann i en årrekke.

— Det er ikke sånn at en trener skal være alfa omega i en fotballklubb. Problemet i Brann er at det ikke er noe værende idé, eller en langsiktig arbeidsmåte Norling kan være styrende for. Det er ikke hans ansvar, han er ikke alene om dette. Dette er resultatet av mange feilgrep år etter år etter år. Man må se kritisk på spillerstallen og de som har komponert spillerstallen. Den ble komponert lenge før Rikard Norling kom til klubben, sier Wathne.

Les også

Skal Brann unngå nedrykk må over halvparten vinnes

— Ingen er rett mann

C More-kommentator Erik Hanøy mener Brann-treneren har en umulig oppgave foran seg, og er enig med Wathne om at problemene kan spores langt tilbake i tid.

— Med det laget Brann har nå er det ingen som er rett mann for Brann. Ingen kan klare å skape noe gull av det de har. Alle som kan litt om fotball ser at det ikke henger sammen. Hvis ikke det kommer noen nye impulser, enten på trenerfronten eller i form av spillere, eller aller helst begge steder, kommer ikke dette til å gå. Nå skal de plutselig ha 2,1 poeng pr. kamp. Det kommer ikke til å skje. Brann har sovet i timen siden 2007 på verste vis, sier den tidligere speakeren på Brann Stadion.

TIDLIGERE SPEAKER: Erik Hanøy.

Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes har fått et meget godt inntrykk av Brann-treneren.— Jeg tror ikke det er løsningen å fjerne han nå. Da er man på vei inn i en ond sirkel. Det inntrykket jeg har av han, gjør at jeg kjenner sterkt på at jeg håper det snur raskt som f ... Han har gitt et veldig godt inntrykk både som menneske og fotballtrener, sier Kalvenes.

Forventer tiltak

Blant Brann-supporterne har Norling fortsatt tillit. Både Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen og redaktør for magasinet "Den 12. mann", Gjert Moldestad mener Norling bør få tid på seg. Moldestad mener likevel at det er på tide å ta noen grep.

Les også

- Det er alltid en risiko for ikke å få fortsette

— Vi skal ikke frede SK Brann, men jeg tror ikke det er Rikard Norling som må ta det største ansvaret. Jeg forventer t Brann gjør det de kan for at de ikke skal rykke ned. Forskjellen på dem som klarer seg og ikke klarer seg, er målscorere, og det trenger vi. Nå er det et åpent overgangsvindu, og jeg forventer at alle steiner snus. Noen må ta det ansvaret, sier Moldestad.

Tidligere Brann-spiller, Trond Egil Soltvedt synes det er vanskelig å svare på om Norling er rett mann for Brann, men har tror ikke Brann-treneren ville overlevd med samme resultater i en annen klubb.

— Jeg tror ikke det bare er trenerne det står på. Men det er klart, når man taper seks på rad på hjemmebane – mange andre steder er det treneren som går først da, sier Soltvedt. Kvernbit-treneren synes han ser tegn på vingling hos Branns svenske trener.

TIDLIGERE BRANN-SPILLER: Trond Egil Soltvedt.

— Når du er trener og har en fast filosofi er det viktig at spillerne er lojale. Når han legger om nå, og det fungerer bedre, så virker det litt vinglet, sier Soltvedt.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk