Venstrefoten Åsane ikke ville slippe

Joachim Soltvedt (20) innrømmer at avslaget på Sogndals bud har preget ham i vinter.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I fjor var han den ledende figuren da Åsane vant 5–0 i serieåpningen. Søndag brukte Joachim Soltvedt drøyt seks minutter på å få sesongens første scoring. Likevel var han en av få Åsane-spillere som slapp unna dopingkontroll etter kampen.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Med et smil om munnen delte Laksevåg-karen sine tanker om frisparket som ga Åsane en knallstart. Selv om han har truffet bedre enn på skuddet fra 25 meter, lurte ballen seg i mål – via Kongsvinger-keeper Otto Fredriksons hender.

— Jeg tar 33 prosent av æren for målet. Banen får én tredel, keeperen tilsvarende, blunker Soltvedt.

Oppkjøringen hans har vært preget av småskader og et tilbud han ikke fikk benytte. Åsane sa nei da Sogndal bød på Soltvedt. Nå innrømmer han at det ikke har vært enkelt å få ut av tankene at han kunne ha spilt i eliteserien.

1-0-målet: Her setter Joachim Soltvedt inn det første målet i det 7. minutt. 20-åringen var ønsket av Sogndal i vinter, men fikk ikke lov til å gå av Åsane.

— Det var selvfølgelig en skuffende beskjed. Som fotballspiller har du lyst å prøve deg på høyest mulig nivå. Du blir litt preget, det blir du. Jeg har tenkt litt på det, men nå er vinduet stengt. Nå er jeg i Åsane og da er det hundre prosent her, sier Soltvedt.

- Ferdige med det

Det kan Åsane-trener Kjetil Knutsen være glad for.

- Joachim viser atter en gang at han leverer når det gjelder. Han har hatt en litt vanskelig vinter og ikke vært på normalt nivå, men som jeg sa til ham: akkurat nå er det helt uinteressant. Nå viser han løpskraft og duellkraft, sier Knutsen.

Interessen fra Sogndal kaller han et avsluttet tema.

— Jeg tenker at både for Joachim og oss var det det eneste rette å takke nei. Vi er ferdige med den historien, sier treneren.

Han har vært klar på at laget ikke har prestert som forventet i vinterens treningskamper. Lettelsen var stor søndag.

— Dette var deilig. Nå betyr ikke treningskampene noe. Her var vi solide på et vanskelig underlag mot en god motstander. Da vi fikk 2-0, var jeg veldig trygg, sier treneren.

- Fantastisk

Også den scoringen var det Soltvedt som sto bak da han slo ballen hardt inn foran mål. Etter litt rot endte det med selvmål av Espen Nystuen. Og før det var over, satte Senai Hagos inn 3–0 på en retur.

- Vi var godt forberedt og for min del var det ikke overraskende at vi gjorde en sånn kamp. Nå er det bare å fortsette, sier Hagos.

— Dette var fantastisk. Om det var en drøm av en serieåpning i fjor, så var det en våt drøm nå. En god kamp selv om det ikke var føre for å spille fotball, istemmer keeper Eirik Østgaard.

Publisert: