Demidov: - De må ha gjort dårlig research

Vadim Demidov mener Kristiansund forsøkte å psyke Brann ut.

Vant striden: Vadim Demidov vant bortimot alt av dueller, og sier han ble tusen ganger bedre av det han oppfattet som usympatiske motspillere.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

KBK-Brann 0-1:

Det var ingen KFUM-kamp på Kristiansund stadion søndag. Det var knuffing, etterslenger og tilløp til slåsskamper. Stemningen mellom lagene var dårlig, og det sjåvinistiske hjemmepublikummet hentet ved til bålet.

Da Brann-spillerne gikk til garderoben for å feire etter kampen, var det flere som ga uttrykk for at det var ekstra deilig å slå nettopp KBK — fordi de mente motstanderne fremsto som usympatiske. Vadim Demidov er en av dem.

— Om de var usympatiske? Haha. Ja, det var de. De prøvde å få oss ut av balanse, men jeg har vært ute en vinternatt før. Det gjorde bare meg og Bismar (Acosta) tusen ganger bedre, så der hadde de gjort dårlig research!

Les også

Kristiansund-treneren: - Brann hadde litt mer flaks enn oss

— Lettet, ikke glad

Demidov gjorde sesongens beste kamp i sesongens viktigste kamp. Han lot seg ikke affisere av hjemmelagets oppførsel, men sørget for å vinne duellene. Kampens suverene ener mener motstanderne fikk smake sin egen, bitre medisin.

— De kommer med mye dritt, mange etterslenger. Så får de det i retur, og da blir de stillere og stillere. Så ser vi – de som slenger mest dritt blir byttet ut, de mister hodet litt. Det blir taust, de går over til å kjekle med dommeren. Det faller litt på sin egen urimelighet til slutt, for da er det dem som er kommet i ubalanse og ender opp med å tape mot et bedre lag, sier Demidov.

Kristiansund har mange storvokste spillere, men de endte opp med å få rikelig med juling av et Brann-lag som ikke vek en millimeter. Akkurat det er atypisk for Brann - hvor mange ganger har du sett et Brann-lag som har engasjert seg i en fotballkrig - og har endt opp med å vinne den?

— Dette var en skikkelig krig. Det har vært to kamper der vi visste det ble krig. Mot Sogndal, da la vi om spillet vårt for å få et resultat. Vi måtte bare ta hensyn til dem. I denne kampen skulle vi spille vårt eget spill. Men det var fysikken deres vi var redd for før kampen, vi visste hva de kom med, sier trener Lars Arne Nilsen.

Les også

Barmen ga grei beskjed: - Jeg tar straffesparket

Han ga ingen synlige tegn på å være glad etter kampen.

— Det var ekstra viktig å få denne seieren, men det er klart vi er lettet. Vi greier ikke å bli glad, vi blir lettet. Hvis vi rykker opp, da skal vi bli glad. Ikke før, sier han.

I likhet med Demidov, mener han opprykksracet ennå ikke er avgjort.

— Det er tolv poeng å spille om, vi leder med tre. Det betyr at ett tap – så er det alt å spille om. Vi har fått et bra utgangspunkt, såpass kan vi si. Men det er nok en stund til dette er avgjort, mener treneren.

- På sitt verste

Nilsen hipser på skuldrene over at Brann-spillerne ble irritert på motstandernes oppførsel.

— Det må de bare lære seg å håndtere. Sånne lag går inn med all kraft, det må vi bare takle og tåle. Og det gjorde vi. Stopperne våre ryddet skikkelig opp i en kamp som bar preg av fysisk fotball. Det var 1. divisjon på sitt verste, eller beste, alt ettersom, smiler han.

I vår tapte Brann flere lignende kamper. Vadim Demidov og Bismar Acosta var på banen også da. Men denne gang besto de, og Brann, testen:

— Vi har en helt annen trygghet nå. Jeg og Bismar kjenner hverandre ut og inn, og vi vant duellene i tillegg. Begge to er best når det gjelder, og når Jonas (Grønner) har fått sjansen, har han blitt med på det, han også.

Norsk-russeren har ingenting i mot en fotballstrid.

— Vi må takle dette, også. Slik er det også i utlandet, man må ta krigen først, så kommer finspillet. I dag gjorde vi det.

Publisert: