Grisesmell for Sandnes Ulf mot bunnlag

Gikk på sitt fjerde strake serietap da bunnlaget Åsane ble for sterke.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

SANDNES: Det var to angrepsvillige lag som serverte en frisk åpning på et svært glissent Sandnes stadion. Sandnes Ulf trengte tre poeng for å henge med i plassen som gir direkte opprykk, mens Åsane så muligheten til å klatre over nedrykksstreken.

Sandnes Ulf gikk på et meget stygt og overraskende hjemmetap for bunnlaget Åsane søndag. Dermed har laget plutselig sju poeng opp til Kristiansund på den andre plassen som gir direkte opprykk.

Den første store sjansen kom etter sju minutter. Pontus Engblom kom akkurat for seint til å styre et innlegg i mål for de lyseblå.

Total blackout

Like etter gikk det fullstendig galt for hjemmelaget – det ble starten på noen minutter som bør få et eget kapittel i klubbens skammebok. Tony Brochmann mistet ballen på egen halvdel, og Åsane satte fart mot mål.

Sandnes Ulf gikk på flaut hjemmetap.

Sandnes Ulf-forsvaret åpnet seg fullstendig og ga Joachim Soltvedt både tid og rom til å plassere ballen enkelt til side for Ulf-keeper Ingvar Jonsson. 1-0 til bortelaget.Bare noen minutter senere var det Trond Erik Bertelsen som gjorde en tabbe av det grove slaget. Han hadde full kontroll på en ball som trillet rolig igjennom 16-meteren.

I stedet for å klarere, valgte Bertelsen et forsøk på å skjerme ballen de 10-12 meterne mot dødlinjen. Åsane-kaptein Jahn-Ove Wiik snappet ballen og fikk gitt den til Senai Hagos. Han ga videre til en fullstendig umarkert Kristoffer Nesse Stephensen.

Han skjøt kontrollert i lengste hjørne til 2-0. Der og da var blackouten total for hjemmelaget.

Sandnes Ulf virket passive, motløse, usikre og fikk på ingen måte satt noe trykk på Åsane etter sjokkstarten.

Meget svak omgang

Hjemmelagets spillere kom ikke tett nok opp i press ble løpende imellom. Presisjonen i pasningene var heller ikke av en kvalitet som kan brukes i noen lærebøker.

Det var i alle fall umulig å se at de to lagene spilte i henholdsvis eliteserien og 2. divisjon i fjor.

De siste minuttene av omgangen brukte Sandnes Ulf til å jakte reduseringen som ville gi fornyet håp i pausen, men det nærmeste de kom var et skudd fra Tony Brochmann som traff nettveggen.

I sekundet før pause gjorde Nicolai Geertsen, Sandnes Ulfs stopper, også en tabbe. Han mistet ballen på egen halvdel. Geir André Herrem stormet mot mål – ut kom keeper Ingvar Jonsson – for seint.

Herrem tuppet ballen forbi keeper og fikk det han ville ha – straffespark. Herrem tok det selv, men Jonsson var kjapt nede og reddet skuddet. Dermed sto det 2-0 til Åsane til pause.

Byttet Raskaj

Anel Raskaj ble igjen i garderoben da spillerne kom ut til 2. omgang. Ole Kristian Langås kom inn. Langås skaffet to cornere i løpet av de første minuttene og var sentral da hjemmelaget tente håpet i det 49. minutt.

Langås la inn og var heldig da Åsane-forsvareren mistet ballen under seg. Der sto Pontus Engblom og satte ballen iskaldt i mål til 1-2. Like etter var hjemmelaget nær 2-2. Pontus Engblom forserte og skjøt fra 18 meter. Åsane-keeper Eirik Østgaard ga retur, men Brochmann kom akkurat for seint til å tuppe ballen inn.

I denne perioden fikk de lyseblå spillet til å gli langt bedre. Solomon Owello spilte fri både Vegard Aanestad og Langås på høyresiden, men innleggene var havnet ikke der bevegelsene var.

Åsane hadde også sine muligheter. Den største midtveis i 2. omgang hadde Vegard Leikvoll Moberg, men headingen gikk like over.

20 minutter før slutt fikk hjemmelaget en ny smell i fleisen. Åsane var tøffe i denne perioden, og etter en del klabb og babb endte det med at Geir André Herrem fikk satt inn 3-1 til Åsane.

Sandnes Ulf maktet aldri å skape det aller største trykket mot Åsane på slutten.

Sandnes Ulf hadde tapt de tre foregående seriekampene, og fikk altså en ny grisesmell med 1-3-tap på hjemmebane mot svakt plasserte Åsane. Det er ikke akkurat en form eller klasse det lukter opprykk av.

Publisert: