«Brann har det med å skuffe sitt publikum»

BLOGG: Brann må forsterkes foran comebacket i eliteserien, mener Doddo.

doddo17.jpg

  • Eduardo "doddo" Andersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ikke uventet gikk Brann på en ny smell. Tre faktorer indikerte at dette ikke ville bli den avslutningsfesten som Branns trofaste supportere fortjente. For det første var det et femsifret antall tilskuere til stede. I år har Brann hatt problemer med å innfri på eget gress når forventningspresset har vært stort. De klarte det ikke å vinne mot Nest-Sotra, de klarte det ikke mot Sogndal, de klarte det ikke mot Åsane, de klarte det ikke mot Bærum, og de klarte det ikke mot Hødd. I år har Brann ikke vunnet når det er 10.000 eller flere supportere på tribunen.

Viktigere er det imidlertid at Brann manglet flere av sine aller viktigste spillere.

Vadim Demidov har vært en klippe etter at han ble flyttet ned som midtstopper. Han og Acostas stabile og gode forsvarsspill er hovedårsaken til Branns fremgang.

En annen sentral spiller har vært Sivert Heltne Nilsen. Med ham på banen har Brann ikke tapt i år. Det er ikke tilfeldig. Han har vært limet i laget. Motivator, ryddegutt og dyktig på å posisjonere seg. Ikke alltid så synlig når han er med, men sterkt savnet når han ikke er det.

Fremover på banen har det vært smått med kreativitet og offensiv kraft. En mann har imidlertid skilt seg positivt ut: Fredrik Haugen. I høst har han kort sagt vært strålende. Han har vært Branns lille boksåpner. Uten ham på banen i siste serierunde var det lite som åpnet seg. Gang på gang gikk Brann seg fast i Hødds kompakte forsvar.

Les også

- Det var slik jeg fryktet det skulle bli. Helt hinsides

I kampen mot Hødd hadde Lars Arne Nilsen heller ikke Azar Karadas på benken. Giganten løper kanskje ikke så fort lenger, men hva gjør vel det når han allikevel kan snu en kamp i løpet av sekunder. Branns superinnbytter var savnet i siste serierunde. Uten ham hadde ikke Nilsen et ekstra kort i ermet.

Den aller viktigste grunnen til at Brann tapte heter imidlertid motivasjon. Det har vist seg gang på gang at en fotballklubb som ikke har annet enn æren å spille for, opplever nederlag. Når et lag ikke har poeng eller avansement å oppnå, forsvinner det litt viljestyrke, litt utholdenhet og litt ære. Brann tapte sist mot Nest-Sotra, og de tapte igjen Hødd.

Les også

Nå er det slutt for Hanstveit: - Vil savne å spille på Stadion

Brann har gjort det de skulle i 2015, de har rykket opp. Men så veldig mye mer enn det har vi ikke vært vitne til, og hvis dette laget ikke skal havne i en ny bunnstrid, så må det forsterkes. For alle som har sett Brann spille i år er det åpenbart, og det er tvingende nødvendig.

Synd at ikke Branns supportere ikke fikk en ordentlig avslutning på sesongen. Det hadde de fortjent. Men Brann har det med å skuffe sitt publikum. Det er regelen, ikke unntaket. I fjor gikk vi tolv ganger slukøret hjem fra Brann Stadion. I år har det riktignok vært helt andre boller, men når anledningen har vært spesiell har det ikke vært noe brus.

Sånn kan vi ikke ha det.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Fredrik Aursnes: - Stort å få spille for Brann

  2. Mener Nest kan reise seg etter nedrykket

  3. Hødd vant i Bergen og sikret kvalifiseringsplass

BT anbefaler

Kan jeg ta en øl med venner? Kan striler drikke i Bergen? Dette vet vi om reglene.

Nå kan utestedene åpne kranene igjen. Må jeg sitte med husstanden min?

LES SAKEN