Storm håper å få inn norskamerikaner

To av de beste norske spillerne har forlatt og trolig kommer ikke de to amerikanerne tilbake, men Kenneth Webb har en plan.

Storms Kenneth Webb. Ronald Johansen

Webb innrømmer at beskjeden var tung å få om at Arne Ingebrigtsen forlater klubben etter kun én sesong.

– Jeg trodde vi hadde gode muligheter til å beholde ham, men slik ble det altså ikke. Da er det bare å ønske ham og Nich(olas) lykke til videre og takke de for innsatsen. Frøya blir nok veldig bra i år, sier Webb.

De to bergenserne har altså begge returnert til Frøya Basket. Webb tror heller ikke at Keon Lawrence eller Reggie Fuller kommer tilbake.

– Keon har fått frist til 15. juli, men for å være ærlig, så har jeg allerede begynt å se på film fra en del andre spillere og begynt på en plan B, sier Webb.

Håper på norskamerikaner

Webb sier han i utgangspunktet ikke kommer til å erstatte verken Phillip eller Ingebrigtsen.

– De lokale, unge spillerne må stå fram. Henrik (Lange), Anders (Solem), Odin (Bangsund) og Audun (Bangsund). Flere av de er klar til å få mer ansvar. Vi kommer til å bli et mye yngre lag enn i fjor, men vi skal fortsette å være konkurransedyktige og går på banen for å vinne hver kamp, sier Webb.

Han nærmest utelukker at de henter inn etablerte norske spillere fra konkurrenter, med mindre «noe faller i fanget».

Likevel har Webb sendt ut følere i USA på et annet scenario.

– Da jeg fikk beskjeden fra Arne (Ingebrigtsen) om at han valgte Frøya, sendte jeg ut en mail til mine kontakter i USA om det fantes noen spillere med norsk pass. Noen ganger er man heldige, så det kan være en mulighet for oss, sier han.

Dag Christensen som i mange år var kaptein for Tromsø Storm hadde både norsk og amerikansk pass. Tellef Lundevall som i januar kom til Bærum Basket hadde nøyaktig det samme.

– Noen ganger er man heldige, så det er noe jeg har begynt å se litt på.

Skal få svar

Mens Webb jakter nye amerikanere i USA, samtidig som han driver sin årlige basketballcamp, har han gitt instrukser til sportslig leder Ronny Lange hjemme om å få svar fra flere av de andre spillerne.

– Han skal prate med Galin (Mihaylov), Hani (Issalhi) og Aslak (Smalås) og finne ut hvem som er motivert til å være med for fullt neste sesong.

Vi trenger å bygge opp et lag med noen bærebjelker også, så vi vet hva vi går til, sier Webb.