Start-spiss ute i kulden: - Han har ikke vært god nok

Start-spiss Alejandro Castro (25) har ikke vært i Brann-stallen de siste kampene, til tross for at han har vært skadefri.

VRAKET: Alejandro Castro har ikke slått til i Brann.
 • Pål W. Jørgensen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det er tungt nå, og det er hard konkurranse om plassene. Men det er bare å jobbe hardt og håpe på sjansen, sier Alejandro Castro til Fædrelandsvennen.

Start-spissen, som er på utlån til Brann ut sesongen, ble presentert som Starts nye superspiss da han ble kjøpt fra Costa Rica i 2012. Kraftkarens egenskaper skulle passe sørlandsklubbens rollekrav til ny spiss - først og fremst jaktet Mons Ivar Mjelde og Robert Hauge en bakroms-spiss. Castro skrev fireårskontrakt med sørlendingene, men har verken slått til i Start, Sarpsborg (lån) eller Brann.

 • Sett denne? Dette tenker Brann-profilene om sin usikre fremtid

Kontrakt ut 2016

Han har scoret 2 mål på 13 kamper i 1.divisjon, men nå har han ikke vært på banen siden 12.august. I de siste kampene har han heller ikke vært i troppen.

Nå taler mye for at han kommer tilbake til Kristiansand etter sesongen for å fullføre kontrakten, som varer ut 2016. — Jeg bidrar gjerne i Start igjen, om jeg får muligheten til det. Jeg er glad i byen og glad i klubben, sier Castro.

Han og Start har samtidig en avtale om at han kan gå om det rette tilbudet dukker opp. Castro har topplønn i Start, opp mot én million kroner.

— Vi får se hva som skjer. Jeg er åpen, sier Castro.

Del av pakkeløsning

— Vi leide han ut i 2015, så er han Start-spiller i 1.januar 2016. Det er det vi forholder oss til, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.

- Prøver dere aktivt å finne en ny klubb til Castro i 2016?

— Det har jeg ikke noe kommentar til. Vi har den dialogen med Castro, og det er ikke så lenge siden jeg pratet med ham, svarer Brandsdal, som gjerne skulle sett costarikaneren få mer spilletid på Vestlandet. Han kom til Brann fordi vestlendingene ønsket å kjøpe Bismar Acosta. Start gikk med på å selge om de også lånte Castro.

— Det er klart at både vi og han er interessert i at han får spille mest mulig i Brann, men det er opp til Brann hvor mye de vil bruke han, sier Brandsdal.

Skryter av Acosta

BT-kommentator Tore Strand, som følger Brann tett, mener Castro ikke har prestert godt nok i 1.divisjon.

— Han har rett og slett ikke vært god nok i forhold til de andre i Brann. Han har ikke vært et tema i det hele tatt de siste månedene. Han er nummer fire, fem eller seks i køen på spissplass, sier Strand.

— Det er egentlig litt synd, for han er en veldig hyggelig og kjekk kar, som man håper skal lykkes, legger han til.

Han mener de to andre spillerne som kom til Brann fra Start før sesongen, Amin Nouri og Bismar Acosta, har vært gode tilvekster.

— Amin Nouri er jevnt bra, god offensivt, men sliter litt defensivt av og til. Bismar Acosta har spilt bedre og bedre, og funnet seg til rette i laget. Nå er han en av bautaene bak. Han er en som kan takle to mann i samme slengen, da er vi fornøyd i Bergen, sier Strand.

Publisert

Les mer om dette temaet

 1. Dette tenker Brann-profilene om sin usikre fremtid i klubben

 2. Huseklepp ba om å få spille for Branns andrelag

 3. Skålevik starter mot Sogndal

 4. Nå er Skålevik endelig Brann-klar

 5. Strand om Orlov-utlånet: - Merkelig

 6. Brann-børsen: Fra «sjanseløs» til «patent»

 1. Fotball 1. div
 2. SK Brann
 3. IK Start
BT anbefaler

Politiet rykket ut til melding om mishandlet gutt (7). Nå får betjentene oppfølging.

– Politifolk er også mennesker. De har følelser de også, sier politistasjonssjef Lars Morten Lothe.

LES SAKEN