Slå rekorden vår, Brann!

STRANDSONEN: Fotballspillere samler ikke på rekorder. Kun på seirer og medaljer – og opprykk.

Tore Strand var med på å sette klubbrekord i 82-sesongen, som endte med kongepokal og opprykk. Den rekorden står fortsatt.
IKKE SÅ OPPTATT AV REKORDER: Men Brann-trener Lars Arne Nilsen i rute til å slå en gammel en.
  • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Slik er det for meg også. Mine kolleger har gravd litt dypere i historiebøkene enn sist, og funnet ut at rekorden for den lengste perioden uten tap stammer fra tiden da jeg spilte i Brann. I det elleville Brann-året 1982. * Mediene meldte at Brann satte rekord mot Ranheim i går. Det er feil.

Den gang spilte vi femten seriekamper på rad uten tap. Nå har Brann elleve oppgjør uten nederlag bak seg, og jeg håper at Brann kan feire rekord på Sotra 25. oktober. Da må de ha unngått tap mot Bryne (h), Kristiansund (b), Jerv (h), Bærum (h), og så må de reise hjem fra Sotra med poeng. Det blir seksten seriekamper uten nederlag, og så får vi som spilte i 1982 heller slå oss på brystet og minne om at vi faktisk spilte tjue på rad uten tap hvis en også regner med cupen.

IKKE SÅ OPPTATT AV REKORDER: Men Brann-trener Lars Arne Nilsen i rute til å slå en gammel en.

Branns snubletråd i den kommende tiden? Jeg håper ikke historien gjentar seg, for i 1982 var det Kristiansund som stoppet seiersmarsjen med å vinne 2-1 på Stadion. Den gang het klubben Kristiansund Fotballklubb, mens det nå er Kristiansund Ballklubb som venter Brann i viktig kamp 4. oktober. Derfor får Doddo omen-følelsen

Jeg vil nødig skremme noen, men skulle det skje så er det verdt å minne om at 1982-utgaven av Brann også tapte de to neste kampene mot Steinkjer og Sunndal. Noe som resulterte i en heidundrende sesongavslutning. For vi knivet med Steinkjer om opprykk, og sikret ny divisjsonsstatus i siste serierunde på bedre målforskjell etter 9-1-seieren mot Varegg på Krohnsminde.

BRANNBØRSEN: "En praktfull finte. Det var det hele."

Et resultat som førte til at mange snakket om avtalt spill. Det har jeg fått høre utallige ganger siden, men det var snakk om en helt spesiell kamp mot et lag som allerede hadde rykket ned. Vi spilte kun med tre mann bak, og kastet oss inn i en hemningsløs offensiv fra første stund. Så spennende var det at vår trener Arve Mokkelbost fikk hjertetrøbbel og var inne til behandling i garderoben da jeg selv scoret 8-1-målet på overtid, og Kjell Rune Pedersen fastsatte sluttresultatet til 9-1 noen sekunder senere.

Så ble det cupfinaletriumf mot Molde som avsluttet en begivenhetsrik sesong. Så kjære BT-kolleger, dere få ha meg unnskyldt for at jeg ikke husket femten på rad!

Friidrettsinteresserte vet at Kjartan Fløgstad sin lengderekord som fortsatt gjelder er på 8,02 og ble satt helt tilbake i 1973. Fotballspillere, enten de var på banen i 1982 eller i 2015 bryr seg katten om rekorder. For dagens Brann-spillere handler det om opprykk.

Slå gjerne rekorden Brann-spillere! Men aller viktigst – kom dere opp i eliteserien på første forsøk.

Hør Ballspark-podcasten i vinduet over eller last ned iiTunes.

Publisert
  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. "En praktfull finte. Det var det hele."

  2. Branns rekord er avlyst

  3. Derfor får Doddo omen-følelsen

BT anbefaler

Slik feiret Bergen

Folkehav, musikk og strålende vær. Slik var ble nasjonaldagen feiret i Bergen.

LES SAKEN